Bryan Adams идва в България?

Pinterest LinkedIn +

На 29 ноември за първи в България ще гостува и изнесе концерт канадската поп рок звезда Браян Адамс (Bryan Adams), научи Avtora.com. Датата вече е анонсирана в официалния сайт на музиканта, от където става ясно, че събитието ще се състои в Зимния дворец.

Концертът на Браян Адамс е последната обявена до момента в сайта му дата от неговото европейско турне, което стартира на 1 юни на Острова, а в дните преди България ще се локализира на Балканския полуостров.

Въпреки че концертът все още не обявен официално от нито един български промоутър, в сайта на Адамс е обявена стартовата дата за продажбата на билети за събитието - 29 септември.

***

Браян Адамс е роден през 1959 г. в Онтарио, Канада. Поставя началото на музикалната си кариера едва 15-годишен, когато безвъзвратно напуска училище.

17-годишен, Адамс изпраща няколко свои демо записа на A&M Records; година по-късно подписва договор с компанията на стойност $1. От тогава има издадени 14 албума, най-успешни от които са "Reckless", "Waking up the Neighbours" и "18 'Til I Die".

"Waking up the Neighbours" излиза през 1991 г., превръщайки се заедно със сингъла "Everything I Do (I Do It for You)" от него в едно от най-успешните издания в историята на поп музиката. И албумът, и песента, достигат челните места във всички музикални класации по света в годините 1991 - 1992, а "Everything I Do (I Do It for You)" прекарва рекордните 16 поредни седмици начело на британския чарт за сингли. Това е и една от най-популярните песни на Адамс в цялата му кариера, наред с хитовете "Please Forgive Me", "Have You Ever Really Loved a Woman?", "All for Love" и др.

С изключение на "Please Forgive Me", и трите песни са включени в саундтраци към филми, както и над 10 други негови композиции. Адамс има три номинации за Oscar за песен към филм.

Паралелно с композиторската си дейност, Адамс има и сериозна концертна биография, обвързана повече или по-малко със световни социални кампании. Той участва и в двата Live 8 концерта, които Боб Гелдоф организира през 20 години - през 1985 и 2005 г., през 1990 г. се присъединява към редицата гост-музиканти на легендарния концерт на Roger Waters в Берлин, през 2005 г. се включва в един от концертите, набиращи средства за пострадалите от земетресението в Индийския океан. От 15 май 2006 г. Адамс е посланик на Prince's Trust - организацията на Принц Чарлз за подпомагане на младите хора, които търсят реализация.


Освен на музикалната сцена, Браян Адамс е известен и като фотограф. Негови фотографии са публикувани в издания като "Vanity Fair", "Harper's Bazaar", "Jane", "Interview" и др. Първата му книга с фотографии е озаглавена "American Women" и излиза през 2005 г. Същата година вълнение предизвиква и неговата фотосесия на момичетата от Тату, а година по-рано той е един от малцинатафотографи, поканени да снимат кралица Елизабет II на нейния златен юбилей.

Браян Адамс се снима и в два филма - "Pink Cadillac" (1989), на Clint Eastwood и "House of Fools" (2002), на Andrei Konchalovsky.

Сподели.