Бруталната гейм адаптация по Blue Estate на Виктор Кълвачев излезе в PSN

Pinterest LinkedIn +

Blue Estate The Game вече може да бъде закупена от PSN във версия за PlayStation 4. Играта е базирана на едноименния комикс на Виктор Кълвачев – български художник, илюстратор и автор на комикси, роден, израснал и учил в България, но живеещ от няколко години в Калифорния.

По този повод компанията-издател на заглавието Focus Home Interactive разпространи launch трейлър, който сам по себе си е събитие и дава добра представа за типа изживяване ала Тарантино, което очаква феновете, закупили играта (освен ако те вече не я познават от PC версията й - Leap Motion ексклузивната Blue Estate Prologue, издадена през октомври 2013 година).

Тя може да бъде придобита засега само във версия за PS4 за $19.99 (- 20% при PS+ абонамент), но предстои да бъде издадена и за Xbox One (с Kinect поддръжка), а има и безплатна демо версия в PSN.

Кълвачев, който представи комикса си Blue Estate по време на WonderCon 2011, е работил и върху играта по него - зрелищен rail shooter със завладяващ графичен стил, сюжет, разгърнат в жанра на черната комедия, и брутални сцени на насилие. Той си партнира по създаването й с парижкото студио HeSaw, основано през 2012 година от шестима ветерани в индустрията, за което Blue Estate е дебютен завършен проект.

Главни герои в заглавието са Тони Лучано – маниакален убиец, син на криминалния бос от Лос Анджелис Дон Лучано, и Кларънс – разорен бивш морски тюлен, нает, за да "почиства" след Тони.

Co-op режимът на Blue Estate позволява на двама души да си разпределят тези две роли, а оптимизацията на играта за жироскопа на DualShock 4 е в основата на пълнокръвното игрално преживяване, което, според комисията по рейтингите, не би трябвало да бъде достояние на лица под 17 години.Сподели.