BrowsingHistoryView - търсете в "Историята" на няколко браузъра едновременно

Pinterest LinkedIn +

В наши дни никой не използва само един браузър. Преди години така или иначе избор нямаше - освен вездесъщия Internet Explorer, който много хора възприемаха като неделима част от всеки Windows, съществуваха едва шепа алтернативи, които буквално си бяха "световно неизвестни".

Днес вече нещата стоят по коренно различен начин. На почти всяко РС мирно съжителстват поне един Explorer, Mozilla Firefox, Opera, Chrome, а понякога и Apple-ският Safari.

Подобно изобилие има положителeн ефект, тъй като различните страници се зареждат различно във всеки от изброените браузъри, но по-често резултатите от съвместното им използване води до определени проблеми.

Вчера например, ровейки из уеб, се натъкнах на много интересен сайт, който обаче не запазих с отметките на браузъра, който използвах в момента. На другия ден реших да го издиря и... не успях да го открия в листа с посетени адреси на историята си.

И тъй като бях сигурен, че съм посетил въпросната страница, а не съм я сънувал, единственият логичен отговор беше, че става дума за някой от другите браузъри, така че, за да открия сайта, който ми трябва, ще трябва да преровя поне още два History листа.

Ако и на вас често ви се случват подобни "аварии", ето лесен и бърз начин да претърсите всички налични History записи на браузърите, които имате инсталирани на вашето РС.

От неоценима полза ще ви е една малка програмка на име BrowsingHistoryView. За момента тя поддържа следните браузъри:

  • Microsoft Internet Explorer всички версии от 4.0 нагоре
  • Mozilla Firefox - от 3.0 нагоре
  • Google Chrome
  • Safari

След като я инсталирате ще трябва да добавите наличните браузърите и да я оставите да състави обединен каталог на техните "истории".

Оттам нататък през BrowsingHistoryView стават достъпни всички опции, които обикновено имате в History прозореца на кой да е браузър: сортиране по време на посещение, търсене по зададен ключ, подреждане по други критерии.

След като откриете посетения адрес, който ви е нужен, просто кликнете върху него, и той ще се отвори в съответния браузър. Бързо, лесно и удобно!

Сподели.