Броени часове до старта на Big Brother Family

Pinterest LinkedIn +

Eдно от най-популярните реалити предавания се завръща в ефира на Нова телевизия с нова, уникална за световната история на формата концепция.

Желанието на продуцентите е Big Brother Family да се превърне в мащабно социологическо и психологическо проучване, като данните от него да бъдат представителна извадка на най-често срещаните семейни модели в България.

"Big Brother Family ще бъде отговорът на Нова телевизия в търсенето на най-добрия семеен сериал, защото Big Brother е абсолютно реален. Много любов, много хумор и много драми, които намират разрешение", обеща на зрителите Олга Лозанова, програмен директор на Нова телевизия.
 
Любопитно е, че част от семействата в Big Brother Family не са се явявали на кастинг. Продуцентите сами са ги убеждавали защо те са важни за формата и защо са съществена част от семейния експеримент.

"Търсени са интересни, крайни форми на семейства. Big Brother е социален феномен, който ние ще използваме, за да помогнам на хората да живеят по-щастливо", коментира Нико Тупарев, изпълнителен продуцент на предаването.


Нико Тупарев Снимка: Avtora.com

Със задачата по намирането на най-характерните или най-различните семейства са били натоварени т. нар. "скаути", които са убеждавали желаните участници да влязат в Къщата, да покажат своето семейство, да споделят своето щастие или проблем. Скаутите са влизали в домовете, живели са сред тези хора и са анализирали тяхното поведение.

Седем семейни профили разкриха продуцентите на Big Brother Family: Патриархално семейство, Семейство Адамс, Златна сватба, Бохемите, Заврян зет, Кокетката и кученцето, Брак с чужденец.

За първи път в историята на Big Brother зрителите ще могат да участват в номинациите. Нарочени за изгонване ще бъдат цели семейства, но гласуването ще бъде отделно за всеки член от семейството. Семейства ще бъдат номинирани всеки понеделник, а събралите най-отрицателен зрителски вот ще напускат Къщата в четвъртък.


Изглед от Къщата в Нови Хан

Забавни, психологически и физически мисии ще трябва да изпълняват семействата в Къщата. Чрез тях зрителите ще определят как различните типове семейства се справят със задачите. С мисиите ще си проличи поведението на двойките в криза, ще изпъкнат нещата, които ги сплотяват и разединяват. Децата в Къщата няма да участват в мисиите.

Социалният сезон на Big Brother има за цел да изследва и финансовите навици на българските семейства.Четири типа семейства, според финансовия им статус, участват в предаването - богати, заможни, средна класа и под средната класа. Всяко от тях ще получава заплата, която ще може да харчи в магазина, ресторанта и фризьорския салон. Всеки месец семействата ще получават заплатите си от Ники Кънчев.

Общо 62 камери ще следят движенията на съквартирантите. За първи път външни хора ще имат право да влизат в Къщата, като наетият обслужващ персонал ще работи на смени срещу съответно финансово възнаграждение. Никой от тях няма право да обсъжда теми от външния свят със съквартирантите, да им дава информация как се справят или как медиите коментират поведението на участниците.


Ники Кънчев

В Къщата семействата разполагат с хол, кухня, детски кът, няколко спални, бани, тоалетни, трапезария, салон за красота, магазин, ресторант и двор. Специално проектирани бетонни маси и над 20 стола ще събират съквартирантите на големи семейни вечери. В двора на Къщата пък има "говорещо дърво", в което има... скрит тайник.

Лайфовете в Big Brother Family ще бъдат два пъти седмично - в понеделник и четвъртък. На 23-ти март, ден след влизането на семействата, зрителите на Нова телевизия ще видят втори live, в който на горещия стол пред Ники Кънчев ще застанат продуцентите на Big Brother Family.

Обичайното за формата коментарно предаване "Голямата уста" ще бъде заместено от двама мъже наполовина. Иван и Андрей ще коментират най-интересните теми от Big Brother Family във вечерното си шоу.

Виж профилите на семействата в Big Brother Family>>

Сподели.