Броени часове делят SoundCloud от фалит

Pinterest LinkedIn +

Технологичната компания очаква нова инвестиция, но това не е съвсем сигурно.

Технологичната компания зад популярната музикална платформа SoundCloud може да прекрати дейността си всеки момент, ако не подпише нова инвестиционна сделка днес.

Платформата очаква привличане на нова инвестиция. Проблемът е, че тя няма достатъчно време да се договори, защото всеки момент ще остане без средства за своето съществуване, пише Business Insider.

Вчера източник от инвестиционните среди е описал ситуацията така: "Утре ще бъде денят, който ще определи дали SoundCloud ще умре."

Припомняме, че в най-силните си години една от най-популярните музикални онлайн услуги се оценяваше на около 700 млн. щатски долара и дори в даден момент се говореше, че може да бъде придобита от Twitter за сумата от 1 млрд. щатски долара.

Днес обаче самата Twitter е в незавидно положение и се чуди на кого да се продаде. А изглежда и към SoundCloud няма кой знае какъв интерес от други водещи играчи в ИТ сегмента. Общият размер на инвестициите, привлечени от музикалната платформа, по различни данни е между 193 и 230 млн. щатски долара.

В компанията очакват привличането на нови 170 млн. щ. долара рисков капитал, но при много по-ниска пазарна оценка в сравнение с предишни години. Сред инвеститорите, с които се преговаря, са фондовете Raine Group, Temasek, както и досегашните вложители в платформата Union Square Ventures, Doughty Hanson и Atlantic Technology.

Тепърва предстои да разберем дали сделка ще има, или една от любимите онлайн услуги на музикалния бранш ще потъне в забвение.

Сподели.