Спасиха SoundCloud от фалит в последния момент

Pinterest LinkedIn +

Музикалната услуга е получила мащабна инвестиция, за да продължи съществуването си.

Популярната музикална услуга SoundCloud е спасена, а заедно с нея и хилядите музикални парчета на независими изпълнители, продуценти, банди, както и подкастовете, хоствани в нея.

Както Avtora.com вече писа, онлайн компанията беше застрашена от фалит и до вчера следобед не се знаеше дали тя ще успее да намери нова инвестиция, за да продължи съществуването си.

В крайна сметка това се е случило, след като от SoundCloud са се договорили с компаниите The Raine Group и Temesek Holdings за финансова инжекция в размер на 170 млн. щатски долара.

Това е и най-голямата еднократна инвестиция, правена до момента в онлайн услугата. Без да броим нея, SoundCloud през годините е привлякла общо 298 млн. щатски долара финансиране за своето развитие, става ясно от справка в регистъра за технологичните стартъпи CrunchBase.

Един от новопривлечените инвеститори − The Raine Group − има дялове също и в медийната група Vice Media, както и в C3 Presents − собственик на ежегодния музикален фестивал Lollapalooza.

Като част от договора за новата инвестиция съоснователят на SoundCloud Алекс Люнг ще бъде заменен на поста главен изпълнителен директор от Кери Трейнър − бивш шеф на видео услугата Vimeo. Люнг обаче ще остане президент.

Сподели.