Бритни Спиърс с награда за подкрепата си към хомосексуалните

Pinterest LinkedIn +

Бритни Спиърс ще получи наградата "Вангард" за втори път. Поп иконата ще присъства на 29-тите поредни награди "GLAAD Media" през април и ще грабна приза "GLAAD Vanguard", който се дава на медийни професионалисти, насърчаващи равенството и приемането на хомосексуалните.

"Непоколебима икона, Бритни Спиърс забавлява света и в същото време въплъщава духа на наградата, като говори по важни въпроси, пред които са изправени феновете ù", казва Сара Кейт Елис, президент и главен изпълнителен директор на GLAAD. "Тя е сила в света на музиката, която използва своята глобална платформа за споделяне на посланията на любовта и приемането − нещо, от което светът се нуждае днес повече отвсякога".

Предишни носители на отличието са Дженифър Лопес, Шер, Кери Уошингтън, Елизабет Тейлър, Упи Голдбърг, Антонио Бандерас, Дрю Баримор, Джанет Джаксън, Деми Ловато, Ерик Маккормак, Джош Хъчърсън и Патриша Аркет.

Според GLAAD, Спиърс постоянно засвидетелства своята подкрепа на ЛГБТ-обществото. През 2015 г. тя пусна видео за Spirit Day и популяризира участието си в кампанията за борба с насилието, организирайки срещи за привържениците. През 2016 г. беше сред над 20-те музиканти, които се появиха в песента "Hands" на GLAAD в памет на 49-те живота, отнети след стрелба в нощен клуб в Орландо. През 2017 г. Спиърс беше сред 140-те водещи изпълнители, които изпратиха открито писмо срещу две организации, водещи битка срещу транссексуалната младеж в Тексас. А за "LGBTQ Pride Month" през 2017 г. певицата изпрати сърцато любовно писмо, в което споделя, че непоколебимата лоялност и приемане на общността я вдъхновяват.

Спиърс ще получи наградата си в Лос Анджелис на 12 април.

Сподели.