Британският Sonisphere Festivial пропадна

Pinterest LinkedIn +

След като през миналата година бе отменен българският Sonisphere Festival, в резултат на което пропадна единственият до момента концерт на Slipknot у нас, през тази година жертва на обстоятелствата стана британското издание на събитието, което по традиция се провежда в парка Небуърт и е едно от големите събития в летния фестивален календар на Острова.

Новината бе разгласена неофициално от Queen, които трябваше да излязат на сцената с новия си вокалист – Адам Ламбърт, а 24 часа по-късно бе потвърдена от организаторите. Билетите за UK Sonisphere Festivial, който трябваше да се проведе между 6 и 8 юли, вече бяха пуснати в продажба.

Освен Queen + Adam Lambert, на сцените на Knebworth Park щяха да излязат Evanescence, Marilyn Manson, Cypress Hill, The Blackout и Faith No More, както и The Darkness, Incubus, Refused, Ghost, Flogging Molly, комедиантът Тим Минкин и др.

"Да организираме този фестивал през 2012 г. се оказа по-трудно, отколкото сме очаквали. Прекарахме последните месеци, борейки се с трудностите и предизвикателствата, за да може Sonisphere да се случи. За съжаление, обстоятелствата ни диктуват и се оказа невъзможно да организираме този фестивал според стандартите, които и артистите, и публиката би следвало да очакват", казва се в изявлението, публикувано в официалния сайт на Sonisphere UK.

Съгласно Facebook приложението в него, фестивалът има над 225 000 фенове. Не е ясно колко билета се били продадени досега, но закупилите пропуски вече могат да получат парите си обратно от съответната агенция.

Това лято Sonisphere Festivals ще се проведат в Полша, Испания, Швейцария, Финландия и Франция. Част от артистите, които трябваше да вземат участие в отменения фестивал, са хедлайнери на френското издание, а голямото име в афиша на всички останали е Metallica.

Сподели.