Брент Хиндс от Mastodon сформира супергрупа

Pinterest LinkedIn +

Китаристът и вокалист на американската метъл банда Mastodon - Брент Хиндс (Brent Hinds), разкри за съществуването на нов музикален проект, който все още няма официално име, но ако бъде одобрено предложеното от него, ще се казва Giraffe Tongue. Негови членове са музиканти от не по-малко известни групи, а именно Бен Уайнман (Ben Weinman) от The Dillinger Escape Plan, Том Приджън (Tomas Pridgen) - барабанист на The Mars Volta в периода 2006 - 2009 г., и басистът Ерик Ейвъри (Erick Avery), който през 2010 г. напусна за втори път Jane's Addiction.

На този етап Giraffe Tongue не се ангажират със срокове за реализацията на първия си запис, въпреки че Бен Уайнман вече е започнал да нахвърля идеи за парчета на групата, тъй като и четиримата музиканти са твърде заети, за да свирят заедно толкова, колкото би им се искало, споделя още Хиндс.

Mastodon, например, са една от групите, включени в афиша на Sonisphere Festival 2011, в който фигурираше и дата в България, както и в този на немските Rock Am Ring и Rock Im Park. Наесен или в самия край на 2011 година бандата ще издаде своя пети студиен албум - The Hunter, явяващ се наследник на излезлия през 2009 г. Crack the Skye.

Записът е осъществен в Doppler Studios с номинирания за Грами за "Продуцент" на 2008 г. Майк Елизондо, чиято продукция включва редица тракове на Eminem, в това число The Real Slim Shady и Just Lose It, In Da Club на 50 Cent, наред с албумите Extraordinary Machine на Фиона Епъл, Nightmare на Avenged Sevenfold и др.

Сподели.