Братя Аргирови

Pinterest LinkedIn +

Близнаците Благовест и Светослав Аргирови са родени през 1959 г. в Пловдив. И двамата завършват музикалното училище в града, а след това и Музикалната академия “Проф. Панчо Владигеров” в столицата. Благовест е виолончелист, а Светослав – пианист.Своят поп дебют братята правят като дует Вега, участвайки в Младежкия конкурс за забавна песен в София през 1981 г. Година по-късно те поставят началото на нов проект, а именно – дуета Братя Аргирови. Техен продуцент е пионера в тази област Кирил Иванов – мъглата, открил музиканти като Трамвай номер 5 и Милена Славова. Заедно с близнаците, своя творчески път започва и Соня Васи.

Годините в периода 1983 г. – 1986 г. са овенчани с успех за Братя Аргирови; те печелят редица престижни награди в различни конкурси, имат участия на шлагер фестивали в Братислава и Дрезден, оглавяват и унгарската диско класация.
В началото на 90 – те Благовест и Светослав работят в клубове в скандинавските страни. Завръщайки се в България покоряват музикалните класации с парчето “Гот е”. То е пилотен сингъл от албума им “Най-доброто и най-новото”(1997 г.) и се превръща в тотален хит.

Дискографията на Братя Аргирови съдържа албумите “Момиче за двама”(1983 г.), “Пролетна умора”(1985 г.), “Да чукна на дърво”(1986 г.) и “Замириса на море”(1988 г.).
В края на 1999 г. Благовест Аргиров издава диска “Благовест и приятели” с участието на Светослав Аргиров, Данчо Караджов (Сигнал), Дони, Стефан Вълдобрев, Наско (БТР) и др.
Сподели.