"Брас асоциация" ще представи България на музикална седмица в Китай

Pinterest LinkedIn +

Българският тромбонист Вили Стоянов и формацията "Брас асоциация" се отправят на участие в Китай, където ще представят последния си проект "Old School Trombone" по време на музикалната седмица в Ченгду от 11 до 17 ноември.

На "CEEC Music Week" Вили Стоянов ще представи репертоар, съставен от композиции на дядо си Йосиф Цанков, познат като патриарх на забавната музика в България. Аранжиментите в програмата носят и духа на старата градска песен и модерното звучене на съвременния джаз с елементи на фънк, суинг, латин, дори хип-хоп.

Проектът "Old School Trombone" се развива в продължение на три години, като отворената му импровизационна форма успя да привлече редица именити гост-изпълнители. Инициативата дава възможност за изява и на млади инструменталисти, които ежеседмично музицират с най-големите имена на брас сцената в София.

Привличането на финалистката в "Гласът на България" (сезон 2018) Ния Петрова надгради резултатите на инициативата и повиши нейната популярност. За музикалната седмица в Китай Вили и Ния ще пътуват в компанията на младите изпълнители Димитър Благоев и Даниеле Феббо.

"CEEC Music Week" е продължение на инициативите "Belt and Road" и "17+1 Cooperation", чрез които обменът между Китай и 17-те държави от Централна и Източна Европа непрекъснато се разраства. Целта е участниците както от страна на домакините, така и на гостуващите европейски държави да установят контакт, да обменят добри практики, да покажат културното си наследство и да създадат условия за дългосрочни съвместни инициативи и обмен.
Сподели.