Брайън Сингър се отказа от промотирането на X-Men заради обвинения в сексуален тормоз

Pinterest LinkedIn +

Големият скандал около Брайън Сингър, свързани с обвинения в сексуален тормоз, накара режисьора да се откаже от промотирането на новия си филм X-Men: Days of Future Past (Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще).

Сингър трябваше да се появи на WonderCon 2014 за две двучасови интервюта, но шумът, който се вдигна около него, доведе до промяна на графика му.

Секс скандалът беше започнат от бившия актьор Майкъл Игън, който хвърли бомбата, че през 1999-2000 г. Брайън Сингър го е упоил с наркотични вещества и го е изнасилил.

"Тогава просто никой не искаше да ни чуе. Не стигнахме доникъде и аз зарових всичко толкова дълбоко в себе си, колкото можах", каза Игън в изявлението си пред медиите в средата на април 2014 г.

Това се случва броени дни преди премиерата на X-Men: Days of Future Past и на практика действа като антиреклама срещу продукцията на Fox.

Студиото подходи сериозно към въпроса, но не взе страна в очакване изясняване на фактите. Адвокатът на режисьора - Марти Сингър - сподели, че това са безпочвени обвинения на човек без каквото и да е достойнство.

Премиерата на X-Men: Days of Future Past e на 23 май 2014 г.

Сподели.