Браян Мей: "След смъртта на Фреди не исках да живея повече"

Pinterest LinkedIn +

В скорошно интервю за британския ежедневник The Daily Mail, китаристът на Queen, Браян Мей (Brian May), разкри, че след смъртта на фронтмена на легендарната група, Фреди Меркюри (Freddy Mercury), е бил спохождан от мисли за самоубийство.

"Чувствах се напълно сломен, тежко болен. Бях дълбоко наранен и сърцето ми бе разбито на парчета. Изпаднах в дълбока депресия, обхванат от чувството за непреодолима загуба", споделя Мей, който загубва баща си почти по същото време. "Да си член на концертираща банда означава да оставиш приятелите и семейството си на заден план. Всичко, което те интересува, е бандата. И когато това внезапно приключи, ти загубваш основната цел в живота си – загубваш се напълно. Ние изгубихме Фреди, а аз изгубих и баща си. Почувствах, че повече не искам да обичам никого, че не знам кой съм".

В същото интервю 64-годишният музикант, който е автор на голяма част от парчетата на Queen, в това число Tie Your Mother Down, We Will Rock You, I Want It All и Fat Bottomed Girls, разкрива подробности от последните дни на Меркюри, който бе почетен наскоро със серия от трибюти по повод 65-годишнина от рождението му.

"Той обичаше живота и живееше на пълни обороти. Когато обаче разбра, че не му остава много, реши да спре всички медикаменти, които му бяха предписани, с изключение на болкоуспокояващите – той страдаше много и за съжаление нямаше начин да му се помогне. Според него следващото поколение след нашето бе това, което щеше да се справи с болестта на СПИН. Най-тъжното е, че ако се бе разболял година по-късно, можеше да продължи да живее, защото тогава започнаха да прилагат комбинираните терапии."

През месец май т. г. Мей се присъедини към Кери Елис за 12-дневното й турне на Острова, а горе-долу по същото време Lady Gaga разкри, че той е взел участие в записите на актуалния й сингъл You and I, издаден на 23 август. Три дни по-късно, китаристът се присъедини към американската рок банда My Chemical Romance на сцената на фестивала в Рединг, за изпълнението на парчетата We Will Rock You и Welcome To The Black Parade.

Сподели.