Брайън Мей обясни защо Саша Барон Коен няма да играе Фреди Меркюри в биографичен филм

Pinterest LinkedIn +

Макар че беше ангажиран за ролята на Фреди Меркюри в продължение на месеци, Саша Барон Коен се оттегли от биографичната продукция в края на лятото на 2013 г.

Според актьора действията му са продиктувани от креативни различия с музикантите от Queen и разногласия по въпроса как да бъде пресъздаден образът на култовия фронтмен на рок групата.

Барабанистът на Queen - Роджър Тейлър - коментира, че не иска филмът да изглежда като шега, а точно обратното - да бъде сериозен и да повлияе на хората.

Китаристът Брайън Мей също реши да изясни някои неща около раздялата с Коен, като подчерта, че напускането му не е било лесно за никоя от двете страни.

"Решихме, че присъствието му би било прекалено разсейващо. Тази мисъл ни споходи заради последните му три филма - The Dictator, Les Miserables и Hugo, в които той играе невероятно, но изпълненията му са прекалено в негов стил".

Мей добавя също, че с колегите му са се разделили със Саша Барон Коен в изключително добри отношения въпреки слуховете за скандал и че съвсем скоро ще обявят неговия заместник.

Името, което Роджър Тейлър разкри на 19 октомври 2013 г., е на британския актьор Бен Уишоу (Ben Wishaw), но засега няма официално потвърждение от името на групата.

Сподели.