Брайън Кренстън върви смело напред с главна роля в биографичната драма Trumbo

Pinterest LinkedIn +

За съжаление, до финала на Breaking Bad (В обувките на Сатаната) останаха по-малко от две седмици. Феновете на Брайън Кренстън (Bryan Cranston) обаче все пак ще могат да се радват на своя любимец и след това.

Актьорът, превъплътил се в образа на брилянтния химик Уолтър Уайт, ще изиграе главната роля в биографичния филм Trumbo, посветен на холивудския сценарист Далтън Тръмбо (Dalton Trumbo).

Режисирана от Джей Роуч (Jay Roach), историята ще се фокусира върху живота на един от най-добре платените сценаристи на 50-те години на 20-ти век, който е част и от легендарната Холивудска десетка.

По това време голяма част от сценаристите, режисьорите и актьорите в киното са вкарани в затвора и са получили забрана да работят във филмовата индустрията заради отказа си да свидетелстват пред Комисията за разследване на антиамерикански дейности.

След като излежава 11-месечна присъда, Тръмбо излиза от затвора и започва да пише под псевдоним, с който печели две награди "Оскар" - за филмите Roman Holiday (Римска ваканция) и The Brave One.

Междувременно Брайън Кренстън ще участва в два филма до края на 2013 г. - комедията Get a Job с Анна Кендрик (Anna Kendrick) и Алисън Бри (Alison Brie) и трилъра Cold Comes the Night с участието на Алис Ийв (Alice Eve).

Сподели.