Borderlands 2 закова първото място в UK Top 40

Pinterest LinkedIn +

Отлично оцененият от критиката шутър от първо лице Borderlands 2 сложи край на хегемонията на Sleeping Dogs в британския чарт за видеоигри, като дебютира директно на върха му.

С MetaScore от 90/100, Borderlands 2 си осигури статут на едно от най-блестящите заглавия, издадени през 2012 г. (No.1 по този показател за конзолата на Sony), а феновете са на път да осигурят на играта и подобаващ комерсиален успех.

За разлика от изминалите седмици, през тази в челните редици на класацията се струпаха няколко нови рилийза, а именно новите попълнения в традиционно силните поредици F1 2012 и PES 2013. Новата игра, предназначена за феновете на рейсинг жанра и Формула 1 в частност, дебютира под No.2, а футболното забавление Pro Evolution Soccer 2013 – под No.3.

Така Sleeping Dogs изгуби цели три позиции и в момента се намира на четвърта, пред Lego Batman 2 и новата PlayStation Vita ексклузивна версия на LittleBigPlanet.

Последното новоиздадено заглавие с дебют сред първите 40 е One Piece: Pirate Warriors - mash-up между Dynasty Warriors и One Piece с радващи окото графики, чиито продажби на Острова осигуриха 34-та стартова позиция.

Сподели.