Бог да пази Кралицата... и Gorillaz

Pinterest LinkedIn +

Навръх Коледа анимационната група Gorillaz ще се обърне към нацията със своя собствена версия на речта, с която Кралицата на Обединеното Кралство традиционно се обръща към неговите поданици. Разпространението й във видео формат са поели няколко големи мобилни оператора на Острова.

Фронтменът на групата - вокалистът на Blur Деймън Олбърн (Damon Albarn) - триизмерен и коронован, ще говори за политика, проблемите на обществото и възходите и паденията в артистичния свят през изминалата година. На 1 януари 2006 г. речта му, включваща оптимистичната прогноза за бъдещето като нещо, "предлагащо безброй вълнуващи възможнсти", ще бъде публикувана и в официалния сайт на Gorillaz.

"Имаше толкова много пикове и сривове през изминалата година с всички тези токсични дъждове, земетресения, трансплантации на лицето, наводнения в Гластънбъри и края на добрите стари двуетажни автобуси", казва Олбърн, познат още като Мърдок и допълва:

"...Но новините не са само добри. Към лошите спадат новата музика на Джеймс Блънт (James Blunt) - кому е нужен валиум?, Westlife и още филми за Хари Потър. По всички личи, че се приближаваме с една крачка към апоколипсиса, а?"

В действителност за Gorillaz 2006та започва повече от успешно, тъй като групата има 5 номинации за спечелване на Grammy Awards. За колко от тях ще се пробори кандидатурата им ще стане ясно на 8 февруари.

Сподели.