Боби Сапунджиев (екс Урсула): Какво мисля за VIP Dance?... На моменти го докарва на пазара Кирков!

Pinterest LinkedIn +

Средата на 90-те години у нас... за някои смутни и безнаказани, а за други - незабравим спомен от зората на клубната култура в Спартакус. Урсула - безспорно, една от емблемите на тогавашния нощен живот, често облечена в садо-мазо костюм от черен латекс и искрящи орнаменти.

Шоу продукт или личност, обикновен травестит или артист, същество от бъдещето или просто експеримент? На тези въпроси на Avtora.com отговори Боби Сапунджиев екс Урсула, малко след като прекрати участието си в шоуто VIP Dance.

Любомила Бучинска: Преди всичко защо се съгласи да участваш в предаването?

Боби Сапунджиев: Най-вече за забавление. Чрез шоуто хората можаха да видят мен - истинския Боби Сапунджиев - без маски, без грим, без Урсула... Наистина се радвам, че участвах във VIP Dance.

Освен това като си част от едно такова реалити, се запознаваш с много нови хора. И точно това спечелих аз - имам Диляна, Тереза, Мон Дьо, с когото станахме много близки. Мария Силвестър и Боби Турбото също са мои близки хора, които не бях виждал отдавна. И това е страхотно.

.: Кое ти беше най-трудно по време на шоуто?


Боби Сапунджиев: До ден днешен най-трудно ми е да принадлежа към някакъв отбор. Аз съм голям индивидуалист и допреди няколко седмици не можех да си представя да бъда в екип с други хора. Аз съм сам боец и точно това е най-голямата победа за мен в предаването - че успях да превъзмогна собственото си его. Винаги съм бил самостоятелен в живота и наистина е страхотен плюс, че успях да се преборя със себе си. Мои приятели го оцениха много положително цялото това нещо..: Защо с Диляна Попова отпаднахте от VIP Dance и повлия ли на зрителите този скандал с хореографката ви Петя Димитрова?

Боби Сапунджиев: Много съжалявам за това. Съжалявам, че отпаднахме втори след Сашка Васева. Съжалявам, че не ни си получиха нещата. И най-много съжалявам, че Петя се беше отказала от нас още преди да отпаднем.

Каквото и да правим ние двамата с Диляна, когато нямаме помощта на един професионалист, просто не се получава. Освен това не бяха използвани максимално качествата, които притежаваме, защото все пак не сме инвалиди. И аз, и тя имаме качества и ако беше изготвена една хореография специално за нас, а не за награди "Грами", нямаше да се стигне дотук. Пък и журито ни симпатизираше... наистина малко ме е яд, че отпаднахме.

И двамата с Диляна давахме всичко от себе си и страшно много искахме да ни се получат добре нещата. Когато обаче човекът, от когото буквално зависим, се откаже от нас - при това преди да сме отпаднали - това не е ок. Просто имахме лош късмет да попаднем на Петя.

.: Какво мислиш за журито?


Боби Сапунджиев: Много харесвам жените в журито. За мъжете не ми пука ни най-малко. Кои са те изобщо?! Не ме интересуват. Галена Великова е страхотна - толкова е красива, мила и сладка... толкова е Глория. За мен Глория е еталон. Така че ми беше много приятно да се запозная с Галена, да я видя на живо и да общувам с нея.

А за Нешка Робева - няма какво да кажа. Едва ли в България има някой, който може да каже нещо лошо за нея. Никой друг не е направил толкова за тази страна, колкото Нешка Робева.

Много съм щастлив, че имах шанса да общувам с тях двете и още повече да кажат мили думи за мен - това е някакъв страхотен жест от тяхна страна.

.: Шоуто VIP Dance постоянно фабрикува различни скандали, измести ли се, според теб, фокусът от танците?

Боби Сапунджиев: VIP Dance тръгна по един начин, а в последствие стана някакво друго предаване. Не мисля обаче, че българските зрители искат да гледат подобни скандали и интриги. И нищо чудно точно това да е плюсът на Dancing Stars 2. Защото според мен когато говорим за танцувално шоу, би трябвало съвсем други неща да се случват.

VIP Dance стана VIP Къща... VIP Brother - някакви скандали, някакви безумства, като аз така и не разбрах за какво става дума. Гледах шоуто в събота сутринта - за първи път го видях отстрани и се разочаровах. Много е скучно и суховато. И малко ми е като пазара Кирков. Някакви махленски клюки, скандали, гащи се размятат по сцената, простотии... изобщо ужас.

.: Липсват ли ти 90-те години?


Боби Сапунджиев: Не. Нищо не ми липсва. В момента ми се случват страхотни неща, тепърва ще ми се случват страхотни неща и абсолютно нищо от стария ми живот не ми липсва. По никакъв начин. Каквото е станало, станало. Аз съм взел максимума от това, което съм могъл да взема тогава и наистина съм се забавлявал много.

Сега правя други неща и също се чувствам чудесно. Миналото е минало. Аз съм много позитивен човек и винаги гледам позитивно на нещата, които се случват. Точно затова до последно не вярвах, че ще ни изгонят с Диляна....: Още ли се водиш осиновен от Кристина и Константин?

Боби Сапунджиев: Не. Аз не поддържам контакт с тях от няколко години. Даже те правиха някакви дрехи за VIP Dance - мисля, че Мария и Боби танцуваха с техни неща. И не исках да си говоря изобщо с тях. Просто не виждам смисъл да си говоря с тях. Ние вече не сме в един и същи ресор.

.: Докато беше Урсула изразяваше себе си като жена, след това отново се върна към мъжкото си начало...

Боби Сапунджиев: Това беше моята лична борба. И така се случи, че чрез VIP Dance хората видяха тази промяна. Аз умишлено не исках да се показвам с визията на Урсула в предаването, защото кого го интересува сега Боби жена ли ще е, мъж ли ще е, магаре ли ще е... Хората не ги интересуват тези неща. Те си имат собствени грижи и задачи, които ги вълнуват.

В живота си като Урсула имах ужасно много ангажименти. Имах безброй договорни отношения с най-различни клубове. Много отдавна се бях отказал от Урсула - не се харесвах в нея, не се чувствах ок. Но когато имаш договорни отношения с половината заведения в България и още куп мениджъри и т. н., не можеш да кажеш просто едно "чао".

Така че, когато изтекоха всички договори, се отказах и не пожелах да подновя нито един от тях. И това се случи преди шест години, просто сега хората ме виждат в тази светлина. Това беше мое лично решение да се откажа от всичко това, да изоставя този начин на живот.

.: Какво предизвика тази промяна?

Боби Сапунджиев: Дойде момент, в който напълно загубих мотивация да бъда жена, да се занимавам с тези неща, да ходя да се кълча по заведенията като някаква и аз не знам каква... Този начин на живот беше много уморителен. И просто трябваше да взема решение дали да продължавам с този ужас... сутрин да се събуждам и да не знам какво се случва... да трябва да хуквам по някакви ангажименти. В един момент реших, че искам да бъда щастлив.

Преди да участвам във VIP Dance хората имаха някаква визуална представа за мен и никаква представа що за човек съм аз. Представяха си една визия, която беше ок за някои, но за други масово не беше ок.

Това предаване ми даде шанс да покажа на хората какъв човек съм. И се надявам, че поне част от тях са разбрали, че съм супер готин човек. Аз съм си аз и не ми е нужно нищо повече. Нито съм някакъв герой, нито злодей... просто обикновен човек, който е щастлив със себе си. Щастлив със себе си сега. И това ми е достатъчно.

.: Мъртва ли е Урсула?


Боби Сапунджиев: Не знам. Сигурно. Урсула лежи в някой шкаф, някой гроб или ковчег. Урсула никога не е била част от мен. Аз съм играл нейния образ. Образ, създаден заради някаква причина. Тя не е била нещо естествено, то е очевадно, че не е естествено.

Урсула беше шоупрограма. Беше нещо готино за онзи момент, когато в онези години тези неща бяха интересни. Продукт, чрез който можеш да изкараш пари. Например, когато една линия не е ок, не е модерна вече, тя излиза от употреба и не се произвежда повече. По същият начин беше и с Урсула.

.: Клубовете или това лутане между различните сексуалности те подтикнаха към дрогата?

Боби Сапунджиев: Не знам. Аз се чувствах много нещастен и самотен. И това беше вариантът да не се чувствам така, който вариант естествено се оказа най-неподходящият. Винаги съм на макс и всичко при мен трябва да се случва по най-лошия начин.

Самотата, която чувствах тогава, ме подтикна към дрогата. Да бъдеш Урсула никак не е забавно, нито готино. Всъщност ти се изолираш от хората - ставаш един образ, който е абсолютно негативен. Може да има хора, които ти се кефят, но те ти се кефят, защото те виждат в списанието, а никой не иска да контактува с теб наистина. И така ставаш един самотен човек, изолираш се от другите. Това ме подтикна към тези неща. Взех най-тъпото решение.

Но и едното, и другото, както вървяха ръка за ръка, така и свършиха. И това е страхотно - това е моят голям успех в живота. Това, че оставих всичките тези неща. Оставих онзи начин на живот. И започнах да живея в един супер различен свят, който ми беше малко странен отначало, но сега се чувствам комфортно в него. Вече съм като другите хора и съм супер щастлив от това..: Зависил ли си към нещо или към някой така, както към хероина?

Боби Сапунджиев: Не. Сега съм зависим към работата си. Тя ме прави щастлив, дава ми всичко, от което имам нужда. Фризьорството ми е дрогата сега. Мога да работя 24 часа в денонощието без да спирам. Нямам почивен ден, никога не спирам да работя.

.: Каква сексуалност изповядваш в момента?


Боби Сапунджиев:
Аз съм хиперсексуален. Спя с мъже, с жени - постоянно и неограничено. И само за това си мисля. Аз съм изключително сексуален човек. И искам да ти кажа, че налазвах Диляна постоянно. Мога да правя секс с всякакви хора без значение техния пол. За мен удоволствието от секса е много важно. Сексът като цяло е много важно нещо.

Всеки си има глава на раменете и си решава сам какво да прави. На някой му е кеф да чука жени, друг - мъже. Всеки е свободен и в края на краищата никой няма право да осъжда някой друг и да му се бърка в живота.

.: Вярваш ли в любовта?

Боби Сапунджиев: Най-вероятно да. Сигурно. Любовта може да се изрази по много начини. Имам една приятелка, която има любов към чашката, например. И така...

.: Искаш ли да промениш начина, по който хората те възприемат - това, което си или не си - с това, което правиш?

Боби Сапунджиев:
Това няма значение за мен. Аз не съм обществено значим човек или поне не се чувствам така. Аз съм щастлив такъв, какъвто съм - имам си работата, имам си клиентите, имам си хората, които ме обичат. Ако останалите ме харесват - ок, ако не ме харесват - пак е ок. Важно за мен е хората, които идват при мен като клиенти, да са доволни и да ме харесват като професионалист, не като човек.

.: Какво ще правиш оттук нататък?


Боби Сапунджиев: Продължавам да работя. Мисля да ида малко на Milano fashion week - имам предложения да работя там. После пак тук. Ще отваряме нов голям салон.

Вероятно някои хора много ще страдат, когато излязат от VIP Dance, ще се депресират за месеци напред. Ние с Диляна излязохме чисти, никой друг няма да излезе чист като нас. Всеки ще напусне шоуто с някакви петна по себе си.

Стига хора - животът е прекрасен! Всичко, което се случва с всеки един от нас, си го причиняваме ние самите и сме изцяло отговорни за действията си и последствията от тях.

Интервю: Любомила Бучинска

Сподели.