БНТ ще излъчи награждаването на "София филм фест" по БНТ 2 в неделя

Pinterest LinkedIn +

На 20 март (неделя) от 20:00 ч. по БНТ 2 ще бъде излъчена церемонията по награждаването на най-добрите филми от Международния конкурс, Балканския конкурс, Международния документален конкурс и Конкурса за български късометражен филм.

За 20-и път международно жури ще определи голямата награда в конкурса за първи или втори игрален филм „София – град на киното”. Към нея има и парична премия от 7000 евро, осигурена от Столична община. Председател на журито е българската режисьорка Иглика Трифонова. 

26-и международен филмов фестивал "София филм фест" се провежда от 10 до 31 март. Утвърдил се като едно от най-значимите филмови събития в Централна и Източна Европа, той е единственият български кинофестивал с акредитация от FIAPF, включен в списъка с 50-те най-важни за филмовата индустрия фестивали в света според сп. „Варайъти“ и в календара на ФИПРЕССИ. Филмите се прожектират в киносалони в София, а програмата включва още Пловдив, Варна и юбилейното 20-то издание на в Бургас.

Фестивалът се организира от "Арт Фест" под патронажа на Столична община с подкрепата на Министерството на културата, ИА „Национален филмов център“ и програма "Творческа Европа" MEDIA на Европейския съюз, в партньорство с Националния дворец на културата, културни институти, спонсори, партньори и приятели.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.