БНТ пуска свой спортен канал и стикери във Вайбър

Pinterest LinkedIn +

Да споделяш спортната емоция с приятели дори когато не сте заедно, е напълно възможно в дигиталната среда, в която живеем. Онлайн комуникацията ни позволява да обсъждаме, да реагираме, да подкрепяме любимите отбори и да бъдем свързани дори когато сме на разстояние. В спортното лято, което завладя света покрай UEFA EURO 2020 и летните олимпийски игри в Токио 2020, Българска национална телевизия прави още една крачка в дигиталното си развитие.

Броени дни преди големия финал на Европейското първенство по футбол и началото на Олимпиадата в Токио БНТ стартира своя Viber общност, посветена изцяло на спорта и на всички фенове, които обичат да гледат и да научават първи най-важното за любимия си отбор. "Спорт по БНТ" е мястото, на което се споделят най-интересните новини и актуално съдържание за всички видове спорт и световни събития, които БНТ излъчва. Потребителите на "Вайбър" ще могат да свалят безплатния пакет с тематични стикери "Спортни емоции".

"Със "Спорт по БНТ" искаме да дадем възможност на феновете да споделят емоциите по време на големите форуми, но и след това. Стратегията ни е да правим съдържанието леснодостъпно на различните платформи. БНТ излъчва всички най-големи спортни събития, но и много национални първенства, които имат своята вярна аудитория. В новата общност потребителите ще получават първи спортните новини" - коментира Борислав Чоранов, директор "Мултимедия" в Българската национална телевизия.

Стикерите изразят емоцията по един закачлив и неангажиращ начин и са свързани с най-популярните спортове – футбол, волейбол, баскетбол, художествена гимнастика, бокс, лека атлетика, тенис и автомобилни спортове. Сред тях има и забавни фрази, превърнали се в естествен израз на спортните фенове: "Мачкай!", "Продължаваме напред", "Господ е българин" и "Хайде наш‘те" са само част от закачките от серията "Спорт по БНТ", която ще намерите във Вайбър.

"Да предоставяме интересно и вълнуващо съдържание за потребителите ни директно във Viber е наш приоритет в България. Изключително сме радостни, че БНТ създаде Viber общност, посветена на спорта, чрез която хиляди спортни фенове ще могат да следят актуалните новини от света на спорта. Вълнуващите стикери на БНТ ще запалят всеки фен и ще насърчат потребителите да подкрепят своите спортни идоли в предстоящите спортни събития" - споделя Даниела Иванова, директор "Бизнес развитие за Европа" в "Rakuten Viber".
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.