БНТ потвърди, че ще излъчва 3 часа лайв и 7 часа запис от Live 8!

Pinterest LinkedIn +

На 2 юли (събота) от 16.00 часа, БНТ ще излъчи пряко три часа от благотворителния концерт Live 8, съобщи медията за Avtora.com. Втората част от концерта, зрителите на Канал 1 ще могат да гледат в 7-часов запис малко по-късно, от 00.25 часа.

Концертът, с лозунг “Да оставим бедността в историята”, е с продължителност над 10 часа. Притежателят на медийните права за основния, лондонски концерт в Хайд Парк - BBC, ще излъчва (респективно Българската Национална Телевизия) едновременно от Лондон, Париж, Рим, Берлин, Филаделфия и Торонто.

На мега-събитието на годината, посветено на борбата с бедността в Африка, ще участват над 120 известни имена от световната рок и поп сцена. В Лондон ще пеят Elton John, Madonna, Robbie Williams, Annie Lennox, Paul McCartney, Sting, групите U2, Pink Floyd, The Cure, както и много други.

Наживо от Филаделфия, ще свирят групите Linkin Park, Destiny's Child, Bon Jovy и много други. Andrea Bocelli с the Philarmonie, Calogero, Axelle Red и други звезди ще пеят от Париж, а от Рим ще се включат Zucchero, Irene Grandi и Jovanotti. За събитието на годината от Берлин ще пеят Brian Wilson, група A-HA, Crosby Stills and Nash, Die Toten Hosen, Lauryn Hill, Peter Maffay и др. От Канада в грандиозния концерт ще се включат Deep Purple, Brian Adams и други.
Сподели.