БНР насърчава и популяризира българската музика с кампанията "Земя на таланти"

Pinterest LinkedIn +

На 20 септември стартира кампанията "Земя на таланти". Целта й е да насърчава и популяризира българското музикално творчество чрез подкрепените проекти по Културния фонд на Музикаутор.

Подробности за инициативата бяха съобщени в интервю, излъчено в предаването "12+3" на БНР, с и.д. генерален директор на радиото Милен Митев и председателя на Управителния съвет на Музикаутор Ясен Козев. "Виждаме, че се създават много нови произведения, които са прекрасни, но тяхната сцена е ограничена. Техният ефир е ограничен", разказа Ясен Козев по повод мотивацията на Музикаутор за реализацията на проекта. Той информира, че от 2014 година досега компанията е подкрепила с близо 1,7 милиона лева над 500 проекта на български автори, които включват произведения във всички жанрове и в най-разнообразни форми на музикалното изкуство. Ясен Козев отбеляза, че за да достигне тази музика до аудиторията, естествен партньор е Българското национално радио.

"Като обществено радио ние решихме, че това е една прекрасна инициатива, тъй като създаването, разпространението, популяризирането и съхраняването на българската музика е част от обществената мисия на БНР", каза Милен Митев. Той подчерта, че рубриката "Земя на таланти" ще се излъчва в 44 предавания във всички ефирни програми на БНР. Милен Митев информира, че в процеса по подготовка и реализация участва екипът на Музикаутор, програмна дирекция и музикалните редактори, което говори за мащаба на проекта.

В рамките на рубриката ще бъде излъчвана поп и рок музика, класика и фолклор, създадени от български автори, както и интервюта с тях, в които те ще споделят своето вдъхновение и мотивация. Всички материали "Земя на таланти", както и интервютата с авторите, ще бъдат публикувани в специално създадената за кампанията интернет страница.

Насладете се на богатството на българската музика, сътворена от таланта на нашата родна земя, всеки ден по:

Програма „Хоризонт“: „Бъди какъвто си“, „Пулсиращи ноти“, „12+3“, „Алегро виваче“, „На бис“, „Закуска на тревата“, „Имат ли песните спиране“, „Двуглас“ и „Рано в неделя“
Програма „Христо Ботев“: „Трезор“, „Жълтата подводница“, „Метроном“ и „Жива вода“
Радио Благоевград: „Евротоп“, „Днес“, „Магията на музиката“ и „Неделен мегдан“
Радио Бургас: „Живея в град невероятен” и „Странджа пее”
Радио Варна: „Джем сешън“, „Улица Събота“, „Може би „Да“, „Студио Класика“, „Фестивалите“, „Съботна трапеза“ и „Срещи в 7/8-ми“
Радио Видин: „Музикални посоки“, „Свободна зона“, „Музикална зона“ и „Класик час“
Радио Кърджали: „Дискотека“, „Хоризонти“ и „Полет над Родопите“
Радио Пловдив: „МР3 формат“, „Радио Пловдив класик“ и „От дума на дума“
Радио София: „Моята друга музика“, „Чуй света“ и „Радиокафе“
Радио Стара Загора: „БГ зоната“, „Класика за всички“ и „От извор се песен лее“
Радио Шумен: „Фулмакс“ и „Оттука започва денят“

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.