BMW изпрати новия X3 на Марс

Pinterest LinkedIn +

Компанията иска да привлече внимание към новия SUV по всякакъв начин.

Големият интерес на купувачите на нови автомобили към SUV моделите кара производителите да прибягват до необичайни методи за привличане на внимание. BMW например реши да изпрати новия модел на X3 на Марс.

Разбира се, екскурзията на автомобила е виртуална. Тя е качена в YouTube, като притежателите на очила за виртуална реалност могат да я разгледат в пълния ѝ 360-градусов блясък.

Защо X3 трябва да отиде чак до Марс? Според BMW това е символ на посланието на автомобила − да отбележи новите открития и преследването на мечтите.

Освен това компанията смята, че виртуалният Марс е добро място и за предварителен преглед на някои от възможностите на X3 преди официалния дебют на модела през ноември т.г. Сред тях са функцията Connected Drive, обновеният цветен head-up дисплей на предното стъкло, адаптивните фарове и полуавтономният режим, при който колата поддържа зададената скорост, спазва лентата за движение и изпреварва и заобикаля препятствия и по-бавни коли при подадена команда.

Полуавтономните функции са обединени в пакета BMW Personal Co-Pilot. Целта на виртуалната екскурзия до Марс е да покаже как те работят. Разбира се, по-важно е как ще работят на Земята, с което компанията е наясно и казва, че следващото пробно шофиране на новия X3 ще е именно тук, вероятно и в доста по-реалистични условия.


Сподели.