Blood Rayne 2

Pinterest LinkedIn +

Жанр: 3rd person action
Година: 2005
Системни изисквания: P4 2ghz, 256 mb ram, d.x 8.1, Win 2K/XP, 4
Производител/Издател: Terminal Reality/Majesco

Знаете ли, че в игрите, както и във всяка една развлекателна индустрия, има почти истерично обожание към специфични женски персонажи. Може би Лара Крофт най-осезаемо разви култа към пикселизираните цици. Което пък си е съвсем нормален процес - повечето от задмониторните мацки печелят сърцата на мъжете и момчетата със откровено престъпен сексапил, а на жените със своята... кхъм - борбеност, еманципираност и... те си знаят.

За това няма как да не приветствам завръщането на един от най-сочните и прелъстителни задни части - тези на Блъъд Рейн. Продължение на играта от 2003 г., в която ни бе разказана една чудесна вампирска история - един вид Blade с мацка в главната роля и развиваща се в следвоенния период на 21 век.

Самата Рейн е Дампил - отроче на човешка жена, изнасилена от вампир. Благодарение на татковите гени тя има свръх развита сетивност, скорост на движение и възприятия, сила, многократно превишаваща човешката и обаятелен поглед.

За разлика от нормалните вампири не се притеснява да се показва на слънце, но пък за разлика от нас в хранителната й диета влизат сънни артерии. Наета от тайно неправителствено общество за борба с престъпността и паранормалните явления, тя се изправя срещу солидно количество вампири, митични създания и общата за жанра демонична сган (силно вдъхновена от слуховете за окултните кръгове в обкръжението на Хитлер).

Сега, половин столетие по-късно тя се завръща, за да се изправи отново срещу баща си, поставил си за план да събере всички вампири под контрола си, да ги поведе на кръстоносен поход срещу човечеството и в крайна сметка да ни превърне в ресурс за цоцане на телесни флуиди. Толкова за историята.

Сюжетът точно при това заглавие може да мине настрана, акцентът е поставен на едно съвсем друго и значително по-заоблено място. Това, което пленява в геймката, са зверски динамичните и адреналинови битки и грацията, с която Рейни използва двете остриета към всяка ръка. С извратена гениалност е пресъздадена хореографията на баталиите, в които за секунди се озовавате в истинско торнадо от летящи във въздуха глави, плискаща се във всички посоки кръв и жадния за още поглед на Рейни. Обърнете специално внимание на начина, по който Рейни изсмуква шиите на враговете си, на сладострастния стон, на стойката и прелъстителните й крака, обхванали кръста на ... мдам, не може да се опише.

Като оставим настрана възхитата от облеклото и формата на героинята, имаме налице един приличен, не блестящ с нищо кой знае колко особено от геймплейна гледна точка екшън. "Prince of Persia" е и с по-добра бойна система и с по-добра физика, частта с употребата на огнестрелни оръжия е силно недоклатена, има още какво да се желае от специалните "вампириски" умения на мацката, които за момента са просто небалансирани. И все пак - това е заглавие, което не ви препоръчвам да изпускате. Най-малкото с идеята, че се задава филмова боза по темата (посмъртно няма да нарека филм лента, излязла под режисьорството на Уве Бол), а и за всички фенове на готика и вампирските истории отдавна не е излизало нещо.

Сайт: http://www.bloodrayne2.com

Сподели.