BlizzCon 2011: Първи подробности за Blizzard DOTA

Pinterest LinkedIn +

B рамките на тазгодишния Gamescom се проведе турнир по Dota 2 с награден фонд от $1 млн., чрез който Valve промотираха за широката публика своята разработка по популярния сценарий Defense of the Ancients (DotA) от Warcraft III: Reign of Chaos и нейния експанжън Warcraft III: The Frozen Throne. Сега, по време на BlizzCon 2011, Blizzard най-после представиха в подробности своя експанжън към StarCraft II, озаглавен от Blizzard DOTA и вдъхновен от същата карта, създадена чрез World Editor от Eul, Steve "Guinsoo" Feak и привлечения от Valve IceFrog.

Както подсказва името на играта, всичко в нея ще бъде 100% Blizzard, като се започне с персонажите – емблематични имена от поредиците на компанията Diablo, WarCraft и StarCraft като Witchdoctor, Nova, Thrall, Arthas, Queen of Blades, Muradin, Za'gara, Stitches, Zeratul и Sylvanis, към които ще бъдат добавени и още.

Всеки от тях ще има специфична роля и тя няма непременно да е съсредоточена върху отнемането на колкото се може повече животи. Играчите ще влизат в ролята на богове – син и червен, които ще воюват помежду си чрез въпросните герои.

До броени месеци ще стартират бета тестовете на Blizzard DOTA, а междувременно би трябвало да стане ясно какъв ще е бизнес моделът, по който ще бъде издадена играта. От Blizzard не конкретизират какви са начертаните схеми, но в плановете им влиза някаква форма на free-to-play (f2p, безплатен) рилийз, било то като част от Starcraft II: Starter Edition с известни рестрикции откъм съдържание, или като ексклузивно съдържание за собствениците на копие от Wings of Liberty и Heart of the Swarm.


Сподели.