BlizzCon 2011: Обявиха World of Warcraft: Mists of Pandaria

Pinterest LinkedIn +

Четвъртият експанжън към най-популярната масова мултиплеър онлайн ролева игра с над 11 млн. потребители – World of Warcraft, е озаглавен Mists of Pandaria и ще представи нова игрална раса – Pandarens, обяви Крис Метцен по време на BlizzCon 2011.

Своего рода кунг-фу панди, Pandarens ще могат да се зачисляват както към Alliance, така и към Horde, но едва след изиграването на въвеждащите куестове.

Действието в експанжъна ще се развива в обитавания от Pandarens континент Pandaria – Warcraft реплика на древен Китай, "земя, в която времето сякаш е спряло за поне 10 000 години. Земя, обгърната от красота и спокойствие, мир и хармония, забравена мощ и древни магии. До момента, в който границите й бъдат прекрачени от фракциите на Alliance и Horde и тяхната вечна война не сложи край на всичко това".

Освен расата на пандите, Mists of Pandaria ще доведе в WoW нов клас – Monk, който ще вдигне капацитета от нива на 90, ще добави нови подземия, достъпни в новия Challenge Mode, PvE сценарии, нова животинска бойна система и нова система за дарби.

Премиерната дата на експанжъна предстои да бъде обявена. Неговият предшественик – Cataclysm, излезе на 7 декември 2010 г. – две години след Wrath of the Lich King и близо 4 – след The Burning Crusade, който в началото на това лято бе добавен автоматично към всички съществуващи Warcraft акаунти.


Сподели.