Blizzard представят новата руническа система в Diablo III

Pinterest LinkedIn +

Още през 2008 г. по време на BlizzCon Blizzard представиха във вид на проект една от новите системи, които ще бъдат включени в Diablo III – наречена Skill Runes, според презентацията на компанията чрез нея играчите би трябвало да могат да видоизменят според индивидуалните си вкусове своите умения и способности. Със скорошна нова публикация в официалния си сайт Blizzard представят тази система в подробности, сред които е новото име на руните от предишните игри - Runestones.

От нея става ясно още, че героите на играчите ще имат на разположение пет вида рунически камъка - Crimson, Indigo, Obsidian, Golden и Alabaster, които освен цветово, ще се отличават и по своята мощ. Колкото по-голяма е тя, толкова по-силен ще е ефектът на дадения камък върху умението, за което ще се използва. Всеки камък ще променя дадено умение по различен начин, а от значение ще бъде и класът герой, който го използва.

Както е известно, класовете герои в третата игра от прочутата RPG поредица ще са пет, a освен чрез руни, всеки играч ще може да изгражда специалните умения на своя персонаж чрез чармове, скъпоценни камъни, въоръжение, екипировка и др.

По какъв начин ще се променя дадена способност чрез съответния рунически камък е онагледено чрез видеоклипове. Попадайки в ръцете на Monk, например, Obsidian би могъл да трансформира Sweeping Wind във вихър, причиняващ поражения на всеки, дръзнал да се приближи до него, а използван от Demon Hunter в съчетание с Cluster Arrow, ще предизвика дъжд от гранати.

Наскоро Blizzard декларираха амбициите си да стартират външните тестове на Diablo III още в края на 2011 г., и все още дават някакъв шанс, че феновете на Diablo нямат да трябва да чакат до 2012 г., за да се сдобият с играта.

Сподели.