Black Sails

Pinterest LinkedIn +

Йо-хо-хо и бутилка ром! Сериалът на Starz е от онези пиратски истории, след които ви се иска да се качите на кораб и да отплавате в търсене на съкровище. Кървав, зрелищен и динамичен, Black Sails ще ви потопи в наистина дълбоки води. Главните роли са поверени на Тоби Стивънс (Toby Stephens), Люк Арнолд (Luke Arnold) и Хана Ню (Hannah New).

Що се отнася до оригинални продукции, на Starz не им липсва нито стил, нито размах. Поредното доказателство за това е Black Sails. Цялостната атмосфера напомня малко за Da Vinci's Demons (Демоните на Да Винчи) и Spartacus (Спартак), но това съвсем не значи, че пиратската история е лишена от собствена атмосфера. Даже напротив.

Забравете за чаровните пирати от Pirates of the Caribbean (Карибски пирати) и се пригответе за сблъсък с персонажи, които напълно заслужено могат да бъдат наречени "страшилищата на моретата".

Всъщност вероятно познавате част от тях, само че този път ще ги видите в много различна светлина.

Създаването на нови истории със стари герои е характерно за Starz. Съгласете се, че нито Да Винчи, нито Спартак в техните сериали са това, което сте си представяли, докато четете учебника по история.

Е, същото може да се каже и за пиратите от Black Sails, които всъщност (поне в по-голямата си част) са пиратите от романа Treasure Island (Островът на съкровищата) на Робърт Луис Стивънсън.

Идеята:

Black Sails е създаден по идея на Джонатан Стайнберг и Робърт Ливайн. Освен сценаристи двамата са и продуценти на сериала, а и не за пръв път работят заедно. Другите заглавия, които присъстват във филмографиите и на двамата, са Jericho и Human Target.

Сериалът е замислен като своеобразна предистория на събитията от романа на Робърт Луис Стивънсън. Проектът определено е амбициозен - все пак не са много сериалите, в които могат да се видят морски битки. Един от продуцентите на поредицата пък е режисьорът на Transformers (Трансформърс) - Майкъл Бей.

Началото:

Black Sails стартира на 25 януари 2014 година по Starz. Пилотният епизод е гледан от над три милиона зрители, което го прави най-гледаната премиера в историята на Starz. Поредицата успява да предизвика зрителския интерес още преди официалната си премиера и вече е ясно, че ще има и втори сезон.

Историята:

Годината е 1715-та, златната ера на пиратите. Остров Ню Провидънс е територия, неподвластна на законите и управлявана от най-известните пиратски капитани. А с най-лоша слава сред тях е капитан Флинт (Тоби Стивънс).


Флинт преследва цел, която ще му осигури оцеляване дори след като британския флот поеме към пиратския остров. За да я постигне обаче, са му нужни съюзници, така че се обръща за помощ към Елинор Гътри (Хана Ню) - дъщеря на влиятелен търговец, който продава плячката на пиратите. Дори ще опита да привлече на своя страна основния си противник Капитан Вейн (Зак Макгоуън).

А най-големият му проблем е част от собствения му екипаж - хитрият Джон Силвър (Люк Арнолд). Движен единствено от собствените си интереси, Силвър е готов на всичко, за да оцелее.

Тежкият характер на Капитан Флинт пък прави нелека задачата на единствения му верен човек - Гейтс (Марк Райън), който не жали средства, за да помага на Флинт по пътя към успеха.

Героите и звездите:

Британският актьор Тоби Стивънс е в ролята на легендарния Капитан Флинт. Харизматичен и изненадващо образован за пират, но и особено жесток, когато се налага, Флинт знае какво го очаква, ако се провали, и е готов на всичко, за да постигне целите си.

Очарователната Хана Ню е в ролята на Елинор Гътри - дъщеря на Ричард Гътри, най-заможния и влиятелен търговец на черния пазар на Бахамите. Докато от него зависи пласирането на открадната от пиратите стока, Елинор е връзката между търговеца и пиратите, което я прави една от важните фигури в Насау. Желанието да е независима я провокира да сключи с Флинт сделка, която може да сбъдне мечтите й, но същевременно е доста опасна.

Люк Арнолд (Luke Arnold) е в ролята на Джон Силвър. Хитър и отхвърлящ всякакъв авторитет, Силвър притежава нещо, което Капитан Флинт желае и ще се възползва от това преимущество по всякакъв възможен начин.

Зак Макгоуън (Zach McGowan), когото повече от вас вероятно са гледали и в хитовия Shameless, е в ролята на Капитан Вейн - основния съперник на Флинт сред пиратите.

Марк Райън (Mark Ryan) е добре познат на киноманите с работата си над четири от частите на Transformers, така че е изненадващо, че отново го виждаме в проект на Майкъл Бей. Този път той е в ролята на Гейтс - единствения наистина лоялен човек в екипажа на Флинт.

Сподели.