Black Eyed Peas и Шакира откриват Световното по футбол

Pinterest LinkedIn +

Организаторите на световното първенство по футбол в ЮАР тази година обявиха състава на звездите, които ще вземат участие в концерта на откриването.

На сцената ще се качат както местни знаменитости, така и далеч по-популярни имена в света на музиката. Сред последните са колумбийската поп звезда Шакира (Shakira), колежката й Алиша Кийс (Alicia Keys), Black Eyed Peas начело с Фърги и R&B изпълнителят Джон Леджънд.

Гордостта на домакините ще отстояват групи като младият колектив от Йоханесбург - BLK JKS, нашумял в последно време с After Robots и инди групата The Parlotones.

Генералният секретар на Световната футболна федерация Джером Валк пък дори и не скри, че е впечатлен от участниците в шоуто.

"Фактът, че ни се отдаде да съберем на едно място подобни имена говори колко неразривно свързани са музиката и футбола", коментира той. Шампионатът в ЮАР стартира на 11 юни, като ще продължи точно един месец. Това е и първото световно първенство в историята на спорта, чийто домакин е африканска страна.

Сподели.