Black Bazar - Разпродажби с големи отстъпки! Защо са добър търговски трик?

Pinterest LinkedIn +

Промоциите действат като магнит на клиентите. Изкушени от изгодната цена, те не само че купуват неща, които отдавна са набелязали, а все не е идвал точният момент, но и поръчват стоки, които никога не са планирали да притежават.


Black Bazar помага на търговците

Макар крайната цена на поръчката да е по-ниска от официалната обявена стойност на продукта, високите обороти, които се реализират при подобни кампании, напълно оправдават провеждането им. Сред конкретните ползи за фирмите са:

  • Добра реклама за продуктите

По време на подобни акции, съпроводени с активна реклама, във фокуса на внимание влизат много повече от обичайния брой продукти. Клиентите биват заинтригувани от доста стоки. Забелязват както такива, които принципно са в зоната им на интереси, така и други, които им носят нова информация и събуждат любопитството им.

  • Активни потребители

Самите купувачи са доста по-активни от обичайното през съответния период. В желанието си да не изпуснат изгодните сделки те са много по-склонни да направят покупка. Сами поемат инициативата да разглеждат каталози и предложения и в крайна сметка вероятността да бъдат мотивирани многократно се увеличава.

  • Популяризиране на марката

В търсене на изгодни предложения купувачите научават за брандове, които доскоро не са познавали. Добре е достойнствата на марката да бъдат подчертавани във всяка оферта. Авторитетният имидж е голям стимул за покупка.


Правила при образуване на отстъпките в Black Bazar

  • Минималната допустима отстъпка е 20%

По принцип вие решавате с колко да понижите цената на предлаганата от вас продукция. За да постигнете добри резултати обаче, по правило трябва да направите намаления, по-големи от 20%. Така е по-висока и вероятността да привлечете вниманието и интереса на потребителите на сайта.

  • Предлаганите намаления са реални

Заблуждаващата реклама в търговията може да подейства веднъж, но след това играе ролята на сигурен отблъскващ фактор. Така че, за да се сдобиете с повече лоялни редовни нови клиенти, бъдете коректни в подаването на информация и се придържайте към обещаните проценти;

  • Стойността без отстъпка да е адекватна на пазарната

Редно е описаното намаление да понижава стойността на стока, която без него би била на реална пазарна цена. В противен случай промоцията няма да постигне търсения ефект;

  • Цената да не е променяна поне от 30 дни

В никакъв случай не разчитайте на трика с изкуственото завишаване дни преди кампанията и последващо лъжовно поевтиняване. Наблюдателните клиенти забелязват подобни опити за манипулация;

  • Обявите отговарят на определения условия

Наше изискване е обявата да е качена на сайта поне преди 30 дни. Както и да е посочена конкретна стойност на стоката, а не да пише "по договаряне". Имайте предвид, че разделите "Имоти", "Авто", "Услуги", "Животни", "Туризъм" и "Работа" не участват в кампанията.

От тук нататък нещата зависят от вас. Постарайте се във всяка оферта да са ясно описани предимствата на продукта и ключовите подробности за характеристиките и начина на употребата му. Важно е четящият да може да добие възможно най-живи впечатления и да си представи как тази вещ може да му бъде полезна;

  • Ключови думи

Не забравяйте в описанието да споменете думите, които е твърде възможно да използва вашият клиент, търсейки подобна покупка. И задължително включете "черен базар", "black bazar", "промоция" и т. н.


Безплатни обяви без лимити

В Bazar.bg няма ограничения за публикуване на оферти от страна на търговци. Можете да качвате десетки предложения във всички категории на платформата ни. И е напълно безплатно. Добре е обаче да имате предвид, че с течение на времето новите "затрупват" вече публикуваните предложения. За по-висока ефективност бихте могли да се възползвате от възможностите за платена публикация, които повишават посещаемостта многократно.

Черния базар е трик, който гарантирано привлича хиляди нови фенове на платформата, на марките, представени на нея, и конкретно на всяка стока, която се предлага. За да се постигнат отлични резултати обаче, е нужно добро планиране и стратегия. Усилията си заслужават.

Сподели.