Бирмингам също може да забрани колите в центъра

Pinterest LinkedIn +

Бирмингам е поредният европейски град, който обмисля забрана на движение на автомобили в центъра си. Градската управа представи своя план, който предвижда до 2030 г. Бирмингам да е с неутрални емисии, съобщава "Autocar".

Според този план движението на частни автомобили в центъра ще бъде забранено за т. нар. "транзитни" минавания. Накратко, само жителите на центъра ще могат да използват автомобилите си в този район. Всички останали ще трябва да заобикалят по други пътища. Градът планира да намали паркингите в центъра и да увеличи пешеходните зони.

Преди да се случи това, Бирмингам ще преработи част от инфраструктурата си и ще я направи по-удобна за градския транспорт. Това включва и подобрение на влаковата и метро мрежите. Още тази година градът ще въведе "Зона на чист въздух", а ограниченията ще влизат в сила постепенно.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.