Binary Domain излиза и за PC през април

Pinterest LinkedIn +

Футуристичният отборен екшън шутър от трето лице с роботи от създателя на Yakuza, Shenmue и Super Monkey Ball, Тоширо Нагоши (Ryu ga Gotoku Studio), ще излезе и за PC през април, обявиха издателите на играта – Sega.

Тя излезе за Xbox 360 и PlayStation 3 в края на февруари, като версията за конзолата на Microsoft има по-високи рейтинги както от критиката (74/100), така и от потребителите (8.2/10 по данни на Metacritic).

"Паралелно с ентусиазираните реакции на феновете, играещи конзолните версии на Binary Domain, все повече и повече геймъри започнаха да настояват да портнем играта и за PC. Ние се вслушахме в тях и им я предоставяме", коментира решението маркетинговият вицепрезидент на Sega, Гари Найт.

Конзолните версии на играта се продават на цена от порядъка на $60. Подобно на тях, PC версията ще се продава както на физически носител, така и в дигитален формат, като засега не се знае дали тя ще има някакви предимства пред първите две, както и точната й премиерна дата.

Сходна като механика на геймплея с Gears of War – класически отборен екшън, предлагащ комплексна система за прикритие и управление на няколко "помощници", Binary Domain се отличава от останалите заглавия в жанра по своята Consequence System - система за оказване на влияние върху съотборниците на играчите

Взаимоотношенията на главния герой, Маршъл, с останалите членове на отряда зависят от много неща – от това как разговаря с тях до действията му по време на битка.

Сподели.