Billboard Charts: Watch the Throne, Кати Пери и Lil Wayne

Pinterest LinkedIn +

Първият съвместен дългосвирещ проект на Kanye West и Jay-Z, Watch the Throne, издаден ексклузивно в iTunes на 8 август, преди да бъде разпространен в търговската верига и всички останали дигитални дистрибуторски платформи на 12 август, бе най-купуваният албум на американския музикален пазар и през изминалата седмица (15-21 август), увеличавайки актива си на 613 000 продадени копия.

Спадът в търсенето на проекта, който дебютира под No.1 в Billboard 200 с 436 000 продадени копия, е в размер на близо 60% до 117 000 копия, като този път силно изразен процентен превес имат продажбите на твърд носител пред тези в дигитален формат (65%).

Въпреки спада в търсенето на Now That's What I Call Music! 39, компилацията с 20 хита на артисти като Кати Пери, LMFAO, Lady Gaga, Бруно Марс и Бритни Спиърс също запазва позицията си от миналата седмица, оставайки на трето място. С разменени позиции, на второ и четвърто място са Адел с "21" и Tailgates & Tanlines на Люк Брайън, следван от My Kinda Party на Джейсън Олдийн.

Единствените нови рилийзи, дебютиращи в челната десетка на Billboard 200, са поставените на шесто и осмо място Life at Best на Eli Young Band и Any Man in America на Blue October, за които изминалата седмица е най-успешната в кариерите им от гледна точка на позициите им в класацията. Останалите три заглавия в Топ 10 са Chief на Ерик Чърч, "4" на Бийонсе и още една компилация - Kidz Bop 20.

Въпреки новия лидер в класацията за дигитални даунлоуди на Billboard в лицето на Lil Wayne, на първите две места в Hot 100 и през тази седмица са Кати Пери и LMFAO с Last Friday Night (T.G.I.F.) и Party Rock Anthem. След като стана първият артист, изравнил ненадминатия до ден днешен рекорд на Майкъл Джексън от пет No.1 сингъла, произлизащи от един албум, Пери отстъпи лидерството си в радио класацията на Billboard на LMFAO, които изместиха и Адел от сезонния чарт Summer Songs.

Новото попълнение в топ 3 на Hot 100 е Lil Wayne с най-сваляния сингъл през изминалата седмица - She Will, произлизащ от предстоящия му девети студиен албум, Tha Carter IV. Lil Wayne дебютира за първи път под No.1 в Digital Songs точно преди една година с Right Above It (ft. Drake) и въпреки че още няма 30 години, вече има 79 Hot 100 сингъла в кариерата си, заемайки четвърто място във вечната класация по този показател, зад актьорите от Glee, Елвис Пресли и Джеймс Браун.

She Will е единственото ново заглавие в Топ 40 на Hot 100 и един от едва седемте нови сингъла, фигуриращи в актуалното издание на чарта.

Сподели.