Billboard Charts: Робин Тик с първи No.1 хит в Hot 100, QOTSA – в Billboard 200

Pinterest LinkedIn +

Новите лидери в основните класации на Billboard – Hot 100 (за сингли) и Billboard 200 (за албуми) са артисти, които никога досега не са успявали да постигнат подобен успех.

След като се закотви на върха в британската класация за сингли, Робин Тик намери за първи път в кариерата си пътя до същата позиция в американския Hot 100 с пилотния сингъл Blurred Lines от предстоящия си шести студиен албум.

Седмица по-рано хитът заемаше шесто място в класацията, но с повече от 315 000 продадени дигитални копия, над 73 млн. радио импресии и 3,5 млн. стриймвания в платените платформи като Spotify в рамките на седем дни Blurred Lines с лекота прескочи заветните пет позиции наведнъж.

Сваленият от първото място сингъл Can't Hold Us на Macklemore & Ryan Lewis заема втора позиция в новото издание на Hot 100, следван от сензационния хит Get Lucky на Daft Punk. Mirrors на Justin Timberlake и Cruise на Florida Georgia Line ft Nelly допълват челната петица, а във втората половина от топ 10 също не фигурира нито едно новоиздадено парче.

Макар че рекордът на Lullabies to Paralyze от 2005 г., чиято дебютна седмица на американския пазар приключи с 97 000 продадени копия, не падна, Queens of the Stone Age също за първи път от създаването си се регистрираха под No.1 в официалния чарт за албуми.

Високо оцененият от критиката и дълго чакан от феновете шести студиен проект на Джош Хоми и компания …Like Clockwork стартира с 91 000 продадени копия, което се оказа достатъчно за дебют на лидерската позиция в Billboard 200. 12 000 или 13% от това количество са във формат винил, което също е исторически успех за американската алтърнатив рок банда.

Повече от вероятно е следващият водач в класацията отново да е в твърдия жанр, тъй като специалистите предричат гарантиран дебют под No.1 на легендарните Black Sabbath с реюниън албума им "13".

Изместеният от върха касов албум на Daft Punk Random Access Memories заема второ място в настоящото издание на Billboard 200 с 62 000 продадени копия през третата си седмица на пазара, а поставеният на трето място проект Feel на Sleeping With Sirens е вторият най-високо класирал се дебют. Успехът му е безпрецедентен за американската постхардкор банда, сформирана през 2009 г.

Based On A True Story на Blake Shelton и True Believers на Darius Rucker допълват топ 5 на Billboard 200.

Сподели.