Безразлични ли са мъжете към подаръците?

Pinterest LinkedIn +

В живота на всеки от нас има различни празници и на тях обикновено получаваме подаръци. Избирайки обаче подарък за мъж, много от хората смятат, че като цяло мъжете са безразлични към подаръците. Всъщност мъжете вътрешно пазят момчето в себе си и чакат подарък за всеки празник, нищо, че крият емоциите си и демонстрират безразличие.

Какви подаръци обичат да получават мъжете?

Ако трябва да направим класация на подаръци, които мъжете харесват, невинаги трябва да търсим за това мнението на техните майки, съпруги или други близки техни жени. По-скоро е важно мъжко мнение, което не изключва и мнението на жена, познаваща много отблизо вкусовете на даден мъж.

Сред най-предпочитаните изненади, които може да подготвите като подаръци за мъж според интереси, възраст, хоби и спецификата на конкретния повод, са например:

 • аксесоари за алкохол като чаши, поставки за бутилки, декантер за вино и др.
 • оригинални предмети като часовник мотор, игра с шотове, люлката на Нютон и др.
 • настолни игри
 • туристически комплект
 • прахосмукачка за кола
 • мъжки аксесоари – портфейл, колан и др.
 • аксесоари за офиса – комплект за бюро, поставка за химикали, органайзер и др.
 • комплект за барбекю

Списъкът може да бъде много дълъг и продължен с по-луксозни или по-скромни подаръци. Винаги трябва да се съобразявате със степента на близост с мъжа. За съпруг или гадже подаръкът може да бъде по-интимен, докато за баща, брат или колега – по-универсален. Важното е подаръкът да бъде качествен, семантично натоварен и максимално практичен. Има предмети, които е по-добре всеки мъж да си купи сам и в много случаи избрани като подарък, се оказват неподходящи.

Кои подаръци са нежелани от мъжете?

Нежеланите подаръци могат да предизвикат повече отрицателни емоции, а не очакваната радост. Ето подаръци, които мъжете предпочитат да не получават:

 • Бельо и дрехи, които всеки си купува според нуждите.
 • Автоаксесоари, инструменти, въдици и всичко необходими за любимите им занимания компоненти.
 • Козметика и принадлежности за бръснене, защото предпочитанията на всеки са различни.
 • Спортно оборудване, включително и маратонки, ако мъжът се съмнява в добрата си физическа форма.

Тъй като всички мъже са особено чувствителни относно своята мъжественост, умения, популярност сред жените и др., има и подаръци, с които може да засегнете един мъж, като например на пълен човек да подарите абонамент за фитнеса.

Ако поискате искреното мнение на мъжете какво биха искали като подарък, със сигурност повечето биха пожелали най-вече внимание. Но ако става въпрос за нещо материално, всеки би посочил, че то трябва да е нещо полезно.

При голямо затруднение бутилка вино или друг алкохол е универсален и винаги добре приет подарък.

Има и подаръци-емоция и всеки мъж ще бъде впечатлен, ако отбележи личния си празник с осигурен от вас ваучер с бънджи, спа процедура или кратко пътуване за уикенда на красиво място.

Подаръците са преди всичко израз на отношение, затова дори мъжът да има всичко, винаги може да се открие нещо, с което да бъде зарадван. Защото мъжете няма да останат равнодушни към подаръци, избрани с внимание и много любов.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.