Безкористното добро: Вижте как живее Красимир Слабаков, син на големия актьор Петър Слабаков

Pinterest LinkedIn +

Красимир Слабаков, син на големия ни артист Петър Слабаков, и неговата съпруга Мария се прочуха с инициативата да купуват хляб за своите съселяни в село Фазаново. Всяка събота сутрин съпрузите обикалят къща по къща, за да раздадат по един, два или колкото хляба са нужни. Те самите казват, че не раздават, а споделят насъщния със съседи и приятели.

За каузата, но и за уникалната им колекция от радиа, часовници, картини и още много други интересни предмети разказа Краси Боев в "Нищо лично" по "Нова телевизия".

"Ние споделяме хляба, не го раздаваме", категоричен е Красимир Слабаков, който има още едно възражение към представянето му като "син на Петър Слабаков": "Аз вече съм дядо, а още ме представят като сина на...", казва с усмивка той.

Оказва се, че Фазаново е селото с най-много творци в България. "Имаме диригентка, акордьор, режисьори, актьори", сподели съпругата му Мария.

За себе си Слабаков казва, че е скромен колекционер на радиоапарати. Като запален радиолюбител е възмутен от това, че старата радиоантена край Вакарел ще бъде разрушена. "Това е паметник!", не крие емоциите си той. 

Семейството е живяло много години в САЩ, след което е решило да се завърне в родния край. Двамата отглеждат зеленчуци и се занимават с художествени занаяти, с които изкарват прехраната си.

"Аз съм за завиждане!", казва Красимир, когато интервюиращият му обръща внимание на контраста между неговия живот и този на брат му Андрей Слабаков, който в момента е евродепутат. Художникът споделя, че покойният му баща е бил огорчен от политиката и е смятал работата си като народен представител за "най-калпавата" му роля.

Цялото интервю с артистичното семейство можете да видите тук.

Сподели.