Безкомпромисните Илиана Раева и Галена Великова влизат в журито на „Dancing Stars“ по bTV

Pinterest LinkedIn +

Шампионите по танци Франциска и Томас Папкала са новите звезди на съдийската скамейка в бляскавото танцово риалити

Безкомпромисно жури ще оценява на живо участниците в красивия и еуфоричен световен танцов формат „Dancing Stars“, който ще се завърне в пълния си блясък по bTV през февруари. Четирима безспорни професионалисти ще следят под лупа звездите на дансинга, ще поощряват успехите им и ще отбелязват грешките им.

С огромния си опит и авторитет в журито влиза златното момиче, легендарна треньорка и президент на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, под чието крило ансамбълът ни спечели много европейски и световни титли и донесе историческия златен медал от Олимпиадата в Токио. Като петкратна европейска шампионка и съдия в „Dancing Stars“, тя ще изисква пълна отдаденост и перфекционизъм от участниците в новия сезон.

Съдийското място в танцовото риалитито ще заеме още едно познато и обичано име - Галена Великова. Тя е дипломиран юрист и доктор по танцова терапия, лицензиран международен съдия по латиноамерикански и стандартни танци, европейски вицешампион, петкратен шампион на Гърция по латиноамерикански танци, хореограф и треньор на редица шампиони от различни държави. Претендентите за славата ще бъдат подложени на градивната критика на международно признат съдия, журирал, както най-престижните конкурси по спортни танци, така и световноизвестни телевизионни състезания в редица държави и континенти, включително в Холивуд.

Към респектиращото жури на „Dancing Stars“ ще се присъединят още двама експерти от висок международен ранг, които са двойка и на дансинга, и в живота. Франциска Йорданова-Папкала е многократна шампионка по спортни танци на България, 10-а на Световното първенство за професионалисти по стандартни танци и съдия в Световната федерация по спортни танци. Съпругът й, полякът Томас Папкала, е бил трикратен шампион на Полша за професионалисти и финалист на Европейското първенство по стандартни танци, а днес е консултант и съдия на най-престижните турнири в света. След като достигат върха на бляскавата си кариера в Ню Йорк, двамата решават да се върнат в България и да преподават на млади таланти.

В „Dancing Stars“ строгият и спокоен Томас, който говори добре български, и емоционалната и емпатична Франциска, ще добавят много емоция и смях към танцовото риалити. Като семейна двойка, която е заедно от години, двамата обичат да спорят разгорещено и тяхната неподправена комуникация ще ги превърне в новите любимци на България, обещават от bTV.

Освен от професионалното жури участниците ще бъдат оценявани и от зрителите, които ще могат да гласуват за своите фаворити.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.