Без име (Unknown)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 113 мин. Режисьор: Жауме Колет-Сера Сценарист: Оливър Бъчър и Стивън Корнуол С участието на: Лиам Нийсън, Даян Крюгер, Ейдън Куин и др.

За филма:

Испанският режисьор Жауме Колет-Сера прави изненадващ завой в кариерата си с психологическия трилър "Без име". Познат до момента предимно от второразредни заглавия в хорър жанра като House of Wax и Orphan, той се нагърбва с далеч по-амбициозната задача да режисира доказани имена като Лиъм Нийсън, Даян Крюгер и ветерана Франк Лангеля.

Тук няма как да пропуснем и факта, че проектът е продуциран и от небезизвестния Джоуел Силвър – човекът, създал такива филми като "Матрицата" и "Смъртоносно оръжие", което обяснява и солидния бюджет от 30 млн. долара. "Без име" е реализиран изцяло на снимачни локации в Германия – Берлин и Лапциг.

Историята:

Д-р Мартин Харис се събужда след автомобилна катастрофа в Берлин и открива, че съпругата му не го познава, а друг мъж се представя за него. Игнориран от властите и преследван от наемни убийци, Мартин се оказва напълно сам, на предела на силите си и принуден да бяга, за да спаси живота си. Без никакви познати и приятели в чуждата държава, той намира помощ от непозната жена и се заема да разбули смъртоносната тайна, поставила под въпрос здравия му разум, идентичността му и предела, до който е готов да стигне, за да разкрие истината.


Сподели.