Без цветнокожи в класацията за най-високоплатени актриси през 2017 година

Pinterest LinkedIn +

Ема Стоун е спечелила 26 млн. долара от началото на 2017 г., което я прави най-високоплатената актриса в света по данни на "Форбс".

След като списъкът на фаворитките беше разпространен, мнозина се впечатлиха от един конкретен факт – в класацията не присъства име на цветнокожа дама. Китайката Фан Бинбин и индийската супер звезда Дийпика Падуконе, които фигурираха в класацията през изминалата година, не са в тазгодишния лист. От списанието обясняват това с факта, че тези актриси просто са се снимали в по-малко филми през отчетения период.

През 2016 г. Бинбин беше на пето място с хонорари в размер на 17 млн. долара, заработени основно от снимки в местни продукции като "Издирване" и "Дамата на династията". Дийпика пък се беше снимала в романтичната боливудска лента "Bajirao Mastani", което ѝ бе достатъчно, за да се класира на десето място във въпросната класация.

А ето и най-богатите актриси за 2017 година:

1. Ема Стоун – 26 млн. долара

2. Дженифър Анистън – 25,5 млн. долара

3. Дженифър Лорънс – 24 млн. долара

4. Мелиса Маккарти – 18 млн. долара

5. Мила Кунис – 15,5 млн. долара

6. Ема Уотсън – 14 млн. долара

7. Чарлийз Терон – 14 млн. долара

8. Кейт Бланшет – 12 млн. долара

9. Джулия Робъртс – 12 млн. долара

10. Ейми Адамс – 11,5 млн. долара

28-годишната Стоун е отчела ръст в доходите си основно благодарение на хитовия "La La Land", където се снима редом до Райън Гослинг. Това е дебютът на актрисата в списъка, след като през последните две години първа по доходи беше добрата ѝ приятелка Дженифър Лорънс.

Сподели.