Бен Кингсли до Саша Барон Коен във филма по любовния роман на Садам Хюсеин

Pinterest LinkedIn +

Отличеният с Оскар, Златен глобус и BAFTA британски актьор Бен Кингсли (Ben Kingsley) ще партнира на Саша Барон Коен (Sacha Baron Cohen) във филмовата адаптация на бестселъра "Забиба и Краля", чието анонимно авторство се приписва на екзекутирания иракски диктатор Садам Хюсеин.

67-годишният актьор, чието рождено име е Кришна Пандит Банджи, издавайки индийското му потекло, ще влезе в образа на един от двамата арабски персонажи в комедийната лента на Paramount, чиято дата на издаване е планирана за месец май 2012 г. Самият Барон Коен, който е съавтор на сценария и продуцент на филма, ще влезе в две роли – на беден козар и прокуден източен владетел, избягал в Америка.

Джейсън Мантзукас (Terrorists) преговаря за участие в The Dictator в ролята на втория близкоизточен персонаж, а за главната женска роля – на бедна, омъжена жена, която завладява сърцето на владетел на арабско кралство от VII - VIII в. сл. Хр., се спрягат имената на Ана Фарис, Кристен Уийг и Джилиан Джейкъбс.

Настроилият срещу себе си целокупния казахстански народ Саша Барон Коен записа изява в новия филм на Мартин Скорсезе - Hugo Cabret, и се подготвя за снимките на биографичен филм за покойния фронтмен на Queen – Фреди Меркюри. Сценаристът на Seinfeld, Лари Чарлз (Larry Charles), се е заел с режисурата на The Dictator.

Сподели.