Белгийската трип-хоп банда "Hooverphonic" идва в зала "Универсиада" през октомври

Pinterest LinkedIn +

Белгийската трип-хоп банда "Hooverphonic" ще гостува у нас. Концертът ще бъде в столичната зала "Универсиада" на 11 октомври 2019 г.
 
Белгийската трип-хоп банда "Hooverphonic" пристига в София за концерт на 11 октомври с новата си вокалистка Лука Крюисберг.

Формацията получава международно признание след включването на трака "2 Wicky" във филма "Открадната красота" на Бернандо Бертолучи. Най-популярната песен на белгийската група в България е "Mad About You". Стилът на музика на "Hooverphonic" е хибриден – различните комбинации са между алтернативен и електро поп, рок и всякакви миксове, но винаги насочен към широката аудитория.

С времето вокалистките на "Hooverphonic" се променят, но ядрото от самото им сформиране през 1995 г. остават Реймънд Гийртс и Алекс Калиър. Новата им певица Лука Крюисберг е само на 18 години. Тя се присъединява към тях след победата си в петия сезон на предаването "Гласът на Фландрия" през 2017 г. Меланхоличият, но силен и красив глас на младата певица кара всички съдии да натиснат бутона и да се обърнат за нея. Песента, с която Лука печели формата, е именно парчето "Mad About You".

За нея Реймънд Гийртс споделя: "С Лука уцелихме в десетката. Тя е нещо повече от "поредната певица". Начинът, по който нейният глас диктува звученето на песните, е тозил по който свирим на сцената. Тя е избрана, защото може да извлече много от различните парчета на "Hooverphonic".

Специализираното музикално списание "Rockshot Music" описва концертите на групата с новата им певица като магически. "Русата ù коса контрастира с тъмнината на сцената. Гласът ù е много цветен и създава чувство на безкрайност и необятност, винаги центъра на шоуто. Всичко е структурирано и концентрирано към уникалното звучене на Лука и музикантите. Бандата командва сцената и не дават шанс на слушателите да се разсеят от събитието, на което присъстват. Няма как концертите им да завършат без бурни аплодисменти и викове за бис. Те са винаги истинско удоволствие за ухото".

На концерта си в София музикантите от "Hooverphnic" обещават, че ще изсвирят "2 Wicky", "Еden", "Mad About You", "Amalfi", "Badaboum" и "Romantic". Ще звучат песните и тракове от новия им албум "Looking For Stars" с вокалите на Лука Крюисберг.

Билетите за концерта на "Hooverphonic" на 11 октомври 2019 г. в зала "Универсиада" вече са в продажба в мрежата на Ивентим на цена 45 лв.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.