Беларус ограничава мобилния интернет по време на протестите

Pinterest LinkedIn +

Властите в Беларус поискаха да бъде занижена скоростта на мобилния интернет в столицата Минск по време на протестите. Новината съобщи белоруският мобилен оператор А1 в своя акаунт в Туитър.

В съобщението се казва, че преносът на мобилни данни е бил ограничен "във връзка с разпореждания на упълномощени държавни органи". "Изпълняването на това изискване ще доведе до влошаване на качеството на обслужването за предаване на данни или до временно спиране на достъпа до услугата", отбелязват от компанията и допълват, че потребителите в Беларус ще бъдат уведомени, когато достъпът им до мобилен интернет бъде възстановен.

По-рано днес беше съобщено, че към резиденцията на президента на Беларус Александър Лукашенко се отправя бронирана техника - около 10 бронетранспортьора. Военна техника е била забелязана и в района на площад "Независимост" в столицата Минск.

Протестиращите в Беларус вече повече от месец искат оставката на Александър Лукашенко и провеждане на честни президентски избори.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.