Bee Gees продължават напред

Pinterest LinkedIn +

След повече от едногодишен застой в творчеството си, Bee Gees планират CD трибют, концерт и мюзикъл.

След внезапната кончина на Морис Гиб (Maurice Gibb) през 2003 година, братята му - Робин и Бари, бяха решили да прекратят концертната си дейност под името на групата. Робин обаче решава, че е по-удачно да използва музиката на Bee Gees, за да съхрани паметта и творчеството на Морис.

За тази цел, той и продуцентът Кенет Едмъндс подготвят албум-трибют с участието на изпълнители като Пол Маккартни (Paul McCartney), Wyclef Jean, Snoop Dogg, Шерил Кроу (Sheryl Crow) и др. Част от приходите от продажбите му ще отидат за благотворителност.

Покрай работата по албума Гиб и неговият екип планират пробен концерт наоткрито през 2007 г. в нюйоркския Central Park.

Той е замислен като мултимедиен проект, който ще включва отразяване на събитието по телевизията, запис на DVD на живо и четири или шест серии "Зад кулисите" с участието на трибют музикантите и с кадри от студиото.

По музиката на Bee Gees ще бъде поставен и мюзикъл, който носи името на песента You Win Again и следва модела на хитови постановки като Mama Mia! нa ABBA и We Will Rock You на Queen.

През есента започва предпродукцията му, а дебютът му на Бродуей и лондонския Уест Енд е заплануван за края на идната година.

Бари Гиб е дал благословията си за проектите, но засега стои настрана. "Работили сме заедно цял живот", казва той. "Сега ни трябва малко лично място".

Сподели.