Beckham, Posh и Kylie Minogue в Коледна сцена

Pinterest LinkedIn +

Восъчни копия на Дейвид Бекъм и съпругата му Виктория (Spice Girls) са основните фигури в сцена на Рождеството, поставена в лондонския музей на Мадам Тюсо. Ватикана и Кентъбърийският епископ са възмутени от решението, писа BBC.


Освен футболната звезда и съпругата му, Posh Spice, в ролята на Йосиф и Мария, восъчната постановка в музея включва и президента Джордж Буш, премиерът на Великобритания, Тони Блеър и Принц Филип от кралското семейсто, като тримата влъхви. Актьорът Хю Грант и Самюел Джаксън са овчари, а поп/диско дивата Кайли Мноуг е ангелче.

Християнски духовни лидери осъдиха сцената и я обявиха за проява на лош вкус. Говорител на Ватикана е излязъл с изявлението, че е неприемливо известни личности да изобразяват Иисус, Йосиф и Дева Мария. И допълнил, че е в традициите на Неапол да включват знаменитости в постановки, като например Диего Марадона, но никога в образа на светиите.

Мадам Тюсо отговорила, че е уважила традицията, използайки пластмасова кукла в яслите. Останалите действащи лица са избрани чрез публичен вот на посетителите в музея, събрал 300 гласа. „Съжаляваме, ако сме засегнали нечии разбирания“, казва Даян Муун, говорител на музея.


Сподели.