BBC снима детски сериал в Ню Бояна

Pinterest LinkedIn +

Вторият сезон на детския сериал на BBC "Римски мистерии" избра за своя снимачна площадка студията на Ню Бояна в София.

Сериалът е един от най-известните във Великобритания, в който се разказва за приключенията на 4 деца. Заплетени случаи на грабежи, убийства, отвличания, поява на призрачни кораби, дори политически интриги са част от мистериите, с които четиримата приятели трябва да се справят в далечните времена от края на I в. сл. Хр. Сюжетът е адаптиран по едноименния роман на Каролин Лоурънс (Caroline Lawrence).

Флавия (Franceska Ishewrood) и нямото улично момче Лупус (Harry Scott) са основните герои, които се борят със заплетените истории. Помагат им Нубия (Rebekah Brookes-Murrell) и Джонатан (Eli Machover).

В сериала ще има и българско участие. Велислав Павлов, който в War Inc. си партнира с Джон Кюсак (John Cusak) ще изпълни ролята на шеф на римската охрана. Станимир Стаматов пък играе зъл гладиатор. Младият Наум Шопов влиза в ролята на храбро момче, което в един от епизодите помага на главната героиня да се спаси от преследващите я гардове.

В различни роли в новите серии на "Римски мистерии" се превъплъщават още актьорите Меглена Караламбова, Йордан Господинов, Живка Ганчева, Евгени Господинов, Кирил Ефремов, Ивайло Герасков, Силвия Лулчева, Марий Григоров, още децата Кристина Христова, Нина Иванова, Андреа Данова, Славка Първанова, Екатерина Георгиева.

Режисьори на сериите са англичаните Маркус Д.Ф. Уайт (Marcus DF White) и Джил Робъртсън (Jill Robertson), първи асистент-режисьор е Петър Мечков. Продуцент е Джейн Доунси (Jane Dauncey) от Little Entertainment Group, а сценарият е майсторски адаптиран от Бари Пърчис (Barry Purchese), Шон Прендергаст (Shaun Prendergast), Дом Шоу (Dom Shaw) и Робърт Макхерджи (Robin Mukherjee).

Вторият сезон на "Римски мистерии" ще включи 20 епизода по 30 мин. всеки. Снимките в България продължават до средата на октомври.
Сподели.