BBC цензурира S&M на Риана

Pinterest LinkedIn +

Новият сингъл на Риана (Rihanna) - S&M, дебютира в Топ 20 на U.K. Top 40, но конкретно обстоятелство около представянето на парчето в британския радиоефир провокира недоволството на 22-годишната поп звезда от Барбадос, изразено публично чрез нейната страница в Twitter.

То се отнася до заглавието на песента, преименувано без нейно знание на Come On. MTV разкриват, че обяснението на ситуацията е дошло не от Официалната чарт компания на Великобритания, в чиято извадка S&M е с непроменено заглавие, а от BBC, в чийто радиоефир песента бива представяна като Come On.

Според най-голямата медия на Острова, лейбълът на Риана - Island Def Jam, е отговорен не само за промяната на заглавието, но и за цензурираната радио версия на парчето, от която липсват думите "sex", "chains" и "whips".

От BBC обясняват, че тази версия, с това заглавие, се използват само в дневните програми на радио станциите на BBC, които се съобразени с подрастващата аудитория и случаят с S&M/Come On не е прецедент. Въпреки това, на 8 февруари заглавието на парчето още веднъж бе променено, този път на S&M (Come On).  

Сподели.