BB-8 се среща за първи път с феновете на Star Wars на Celebration Anaheim 2015

Pinterest LinkedIn +

Признайте си, че ако участвахте в бас, бихте заложили на CGI, правейки предположения за същността на новия дроид BB-8, чийто екранен дебют предстои в Star Wars Ep. VII: The Force Awakens.

Технологията, върху която е конструиран BB-8, е дело на базирана в Колорадо млада компания (стартъп), наречена Sphero, разкри след дебюта на симпатичния дроид на сцената на Celebration Anaheim Катлийн Кенеди - наследничката на Джордж Лукас начело на Lucasfilm. Изпълнителният директор на Walt Disney - Боб Игър - лично избира Sphero измежду десетте компании, интегрирани в програмата за ускорено развитие на филмовия гигант.

Участниците в нея получават субсидия в размер на $120 000 и ментор в лицето на фигура от ръководните постове на Disney. Самият Боб Игър сътрудничи на Sphero, виждайки в екипа от софтуерни инженери и специалисти по роботика потенциала да остави своята следва в света на изкуството и развлечението. В плановете на Disney влиза пускането на функционални играчки BB-8 навреме за коледните празници.

Джей Джей Ейбрамс не крие удовлетворението си от факта, че BB-8 е действителна част от аткьорския състав, с който работи.


Сподели.