Баскетболната звезда Michael Jordan се развежда

Pinterest LinkedIn +

Суперзвездата на NBA Майкъл Джордън (Michael Jordan) се развежда след 17-годишен брак със съпругата си Хуанита (Juanita), съобщава ABC News. Документите по развода са подадени на 29 декември 2006г., като са били подписани по взаимно съгласие.

Като причина за равода в документите се отбелязват "непреодолими различия", които са довели до разрива въпреки опитите на семейството да скрепи брака си.

Съпругата на звездния баскетболист Хуанита Джордан не за пръв път подава документи за развод. През януари 2002 г. тя обяви официално желанието си да се раздели със съпруга си в съда, но само месец по-късно оттегля иска, след като двамата взимат решение да закрепят брака си.

Майкъл Джордън среща Хуанита в един ресторант в Чикаго по време на вторият си сезон в "Чикаго Булс". През септември 1989 г. двамата сключват брак в Лас Вегас. Баскетболистът и Хуанита имат три деца - Джефри (18 г.), Маркъс (16 г.) и Джасмин (14 г.).

В момента 43-годишният Джордан и 47-годишната Хуанита живеят в доста отдалечени един от друг американски градове. Въпреки голямото разстояние между тях и двамата искат да поделят попечителството над децата си според документите, подадени в съда.

Майкъл Джордън донася 6 титли на "Чикаго Булс" в NBA и 5 пъти е бил обявяван за MVP (Most Valuable Player - най-стойностен играч) на годината.
Сподели.