Бащата на Ейми Уайнхаус издаде книга, посветена на дъщеря му

Pinterest LinkedIn +

Само няколко седмици преди първата годишнина от смъртта на Ейми Уайнхаус (23 юли 2011 г.), известното издателство HarperCollins пусна на британския пазар биографичната книга Amy, My Daughter ("Ейми, дъщеря Ми"), написана от нейния баща. По повод появата на книгата на американския пазар (от ITBooks), Мич Уайхаус (Mitch Winehouse) гостува в сутрешното шоу на американската телевизия ABC, Good Morning America, разкривайки подробности около съдържанието й.

Бащата на британската певица споделя, че смъртта на дъщеря му е още по-мъчителна за него, поради факта, че е имало изгледи да започне да се възстановява.

"Тя беше спряла наркотиците и беше в абстиненция. През 2007 беше по-зле и тогава оцеля и се подобри. Всичко това прави смъртта й още по-тежка", се казва в книгата на бащата на покойната певица.

Пак чрез нея Мич Уайнхаус изразява своята омраза към бившия съпруг на дъщеря си - Блейк Филдър-Сивил (Blake Fielder-Civil), за когото тя бе омъжена в периода 2007-2009 г. По време на брака си със Сивил, Ейми Уайнхаус стана таблоидна звезда покрай скандалното си поведение и външен вид, повлияни от злоупотребата й с наркотици и алкохол.

Печалбите от продажбите на книгата отиват като дарение за благотворителната организация Amy Winehouse Foundation, която подпомага млади хора в нужда. Тя бе основана от бащата на Ейми на 14 септевмври 2011 г., когато певицата щеше да навърши 28 години.


Сподели.