Барбара Стрейзънд, Били Кристъл, ДеНиро, Ди Каприо и др. срещу Буш

Pinterest LinkedIn +

Певицата Барбaра Стрейзанд е записала нова версия на своето знаменито парче “People”, превръщайки го в... анти-Буш химн информира Associated Press. “Когато на канцеларията на Белия Дом пише - Президент - Джон Кери, ние ще сме най-щастливите хора на земята”, - се казва в заключителния куплет на обновения текст на песента.

Променения текст осмива фигури от настоящия кабинет на Белия Дом, между които, освен президента Буш, са и вице-президента Чейни и министърът на отбраната Доналд Ръмсфелд. Комичния вариант на песента е бил изпълнен на анти-Буш концерт в Лос Анжелис, в който са участвали актьорите Billy Crystal, Ben Stiller, Esai Morales, Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio и Robert De Niro и певците Willie Nelson и Angie Stone.

В последно време, Стрейзанд се проявява като активен критик на режима на Буш и с всички сили поддържа кандидатурата на демократа Джон Кери за поста Президент. По мнението на певицата, ставайки президент, Буш в буквален смисъл си е “загубил ума”, като е започнал да игнорира мнението на околните и да постъпва изключително както той си реши.

Следващият горям концерт в подкрепа на Джон Кери ще се състои на 8 юли, Ню Йорк, а участие в него ще вземат: Dave Matthews Band, Mary J. Blige, John Mellencamp, Jon Bon Jovi, Wyclef Jean, Whoopi Goldberg и др.
Сподели.